Найбільший міф про радянську ковбасу “Лікарську”, який показує всю сутність того часу: за нею стояли черги

Кожному з дитинства відомий молочний смак докторської ковбаси. Хоча й багатьом дуже подобається така м'ясна закуска, слід знати декілька важливих фактів про цей виріб

Ковбаса “Лікарська” свого часу стала справжнім проривом. Цей м’ясний вибір любили й дорослі, і діти, а купували її у магазинах з особливими цілями. “Лікарською” ковбаса насправді зветься не просто так. Історія цього популярного м’ясного виробу сягає середини 1930-х років. Тоді Анастас Мікоян відвідав США, де надихнувся ковбасним виробництвом і розробив спеціальний рецепт нової ковбаси.

Вироблену ковбасу призначали хворим, які мають проблеми внаслідок довготривалого голодування. За задумом Анастаса Мікояна, ковбасою “Лікарською” потрібно було підгодовувати хворих із соматичними ознаками наслідків перенесеного раніше голоду. Зокрема, мова йшла про тих людей, “здоров’я яких постраждало внаслідок громадянської війни”.

У мережі розкрили найголовніший міф про радянську ковбасу Лікарська
У мережі розкрили найголовніший міф про радянську ковбасу Лікарська

За рецептом, на 100 кілограмів ковбаси “Лікарська” потрібно було використати 95 кілограмів м’яса, яловичину та напівжирну свинину, а також 3 літри молока, 2 літри яєць, 2 кілограми солі та 200 грамів цукру, 30 грамів кардамону та 50 грамів аскорбінової кислоти. Така вивірена рецептура лікарської ковбаси й дійсно допомагала постраждалим від голодування покращити здоров’я.

Втім, головний міф полягає в тому, що ковбаса “Лікарська” й сьогодні має чудодійні медичні властивості. Насправді ж рецептура м’ясного виробу залишалась незмінною аж до кінця 1970-х років, проте з початком нового десятиліття до складу цієї ковбаси почали додавати сою та крохмаль. Як наслідок, ковбаса більше не мала такого хорошого впливу на шлунок і кишківник людини.

Експерти розповіли, що зараз ковбаса Лікарська насправді має дещо інший склад
Експерти розповіли, що зараз ковбаса Лікарська насправді має дещо інший склад

З початком 1980-х років до ковбаси “Лікарської” почали додавати чимало різних домішок, найпопулярнішою з якої стала соя.

Популярне

Схожі статті

Картопля й трошки фаршу: неймовірні трикутнички у сковорідці печу по 3 рази на тиждень, а просять частіше

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось зовсім особливе — простий, але надзвичайно смачний рецепт, який вразить вас своєю простотою та неповторним смаком.

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.