Чому спорт не завжди допомагає схуднути?

Люди, які сподіваються схуднути, зосередившись лише на спорті, часто розчаровуються. Єдиний ефективний спосіб - це як фізична активність, так і збалансоване харчування.

Якби ми жили в ідеальному світі, занять спортом було б достатньо, щоб схуднути. Зрештою, фізична активність спалює калорії і, таким чином, витрачає наші внутрішні запаси енергії, жир. Але метаболізм людини не завжди правильний і логічний. Численні дослідження довели, що більшість людей, які починають новий режим вправ, втрачають тільки 30-40% ваги, яку, як вони думали, вони могли б скинути.

Поки що дослідники не встановили справжню причину, по якій ми так погано компенсуємо благотворний вплив спорту. Отже, в новому дослідженні, опублікованому Американським журналом клінічного харчування і цитованому New York Times, американські дослідники попросили велику групу неактивних людей тренуватися. До групи увійшли 170 чоловіків і жінок з сидячим образом життя і надмірною вагою у віці від 18 до 65 років. Потім вони записали дані про свою вагу, метаболізм в стані спокою, рівень голоду, аеробну форму, щоденний прийом їжі і витрату енергії.

Уникайте компенсації

Потім добровольців випадковим чином розподілили на три групи: контрольна група, група вправ під наглядом, щоб спалювати близько 700 калорій в тиждень, і ще одна, яка втрачає у 1760 калорій в тиждень. Добровольці могли їсти як завгодно. Через шість місяців всі вони повернулися в лабораторію, щоб оновити свої дані.

Як і очікувалося, люди в контрольній групі не змінили ні вагу, ні метаболізм в стані спокою. Серед учасників спортивних груп лише одиниці втратили очікувані кілограми. Дві третини тих, хто споживає 700 калорій, і 90% тих, хто споживає 1760 калорій були розчаровані, тому що не втратили очікуваної ваги. Вони компенсували свої зайві калорії.

Підсумок: люди, які займалися спортом, їли більше

Додаткові калорії були невеликими, але достатніми для зниження втрати ваги. Лише деякі з групи, які уникали занадто багато перекусів і не вживали нездорову їжу, схудли. Таким чином, спорт залишається інструментом скидання зайвих кілограмів, тільки якщо він супроводжується збалансованою дієтою.

Спорт ефективний при збалансованому харчуванні
Спорт ефективний при збалансованому харчуванні

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.