Як помиритися після сварки

Життя пари не завжди протікає гладко. Як розрядити конфлікт з партнером? Поради психолога

Ось ви дуєтесь кожен в своєму кутку після сварки … Доведеться виходити з цієї ситуації і миритися. Доктор Крістоф Форе, психіатр і психотерапевт пояснює, як це робити.

1. Постарайтеся зберігати спокій

Щоб помиритися, потрібно дуже захотіти! Коли ви намагаєтеся примиритися, дуже важливо зберігати гарний настрій. Не упускайте з уваги той факт, що ваше прагнення до миру ваше тіло зможе його передати: постарайтеся зберігати спокій, дивіться співрозмовнику в очі. Якщо можете, доторкніться – м’яко – до людини, коли ви з ним розмовляєте, і чому б не обійняти його?

«Фізичний контакт може бути дуже заспокійливим. По суті, він говорить: «Я люблю тебе, я дбаю про тебе. У нас суперечка, але ми на зв’язку».

І не бійтеся залишити місце для тиші. Це важливо. «Якщо ви побоюєтеся гнівної реакції, зустрічі в кафе допоможуть запобігти переповнення».

2. Поставте себе на його місце

«Постарайтеся зрозуміти іншого, перш ніж вас зрозуміють» – один з основних принципів, за словами Крістофа Форе. Що це означає? «Дайте можливість іншому поговорити, не піддавайтеся бажанню перебити».

І якщо слова не приходять відразу, візьміть на себе ініціативу. Запитайте його спокійно: «Що ти відчував? Що ти зрозумів?» Чим уважніше ви будете ставитися до того, що відчуває ваш співрозмовник, тим більше він відчує себе почутим.

3. Уникайте образливих слів

«Ви повинні говорити про себе», – пояснює Кристоф Форе. Ви повинні виражати себе щиро, не підвищуючи голосу, піклуючись про те, щоб зберегти людини, яка вам небайдужий.

4. Умійте вибачатися

«Чи повинен я перемагати будь-якою ціною, чи я намагаюся виграти свої відносини?» У примирення немає переможця або програвшого. «Ми не повинні систематично прагнути бути правими», – наполягає Крістоф Форе, – укладення миру – це реальне вирішення. Знати, як розпізнати заподіяну шкоду і прямо просити вибачення дуже важливо».

Ви розрядили конфлікт, знайшли компроміс? Висловіть свою вдячність, подякуйте іншого за те, що він той, з ким ви можете поговорити, і, отже, рухайтеся вперед.

Як правильно миритися
Як правильно миритися

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.