Хто став президентом США — Трамп чи Байден? Результати виборів в Америці 2020

Вчора, 3 листопада, американці зробили свій вибір на найближчі 4 роки. Нарешті результати голосування практично повністю підраховані і вже можна робити припущення про те, хто став президентом США — Трамп або Байден.

Всього на пост глави держави претендували 11 кандидатів, однак основна боротьба розгорнулася між героями статті — Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.

Напередодні такого важливого дня вони обидва звернулися до своїх виборців із завершальними промовами. Нинішній президент подякував прихильникам за підтримку:

«Ваші надії — це мої надії, ваші мрії — це мої мрії, і ваше майбутнє — це те, за що я борюся щодня!», — написав він у Твіттері.

Скриншот из Twitter Дональда Трампа
Скріншот з Twitter Дональда Трампа

Його головний суперник вирішив акцентувати увагу на тому, що буде враховувати не тільки інтереси своєї партії:

«Я буду працювати як для демократів, так і республіканців. Важко працювати для тих, хто мене не підтримує, і для тих, хто підтримує. Але це робота президента».

Скриншот из Twitter Джо Байдена
Скріншот з Twitter Джо Байдена

Результат виборів у США вплине і на Україну. Як вважають політологи, в разі перемоги Трампа зовнішньополітичне ставлення з боку Америки до нашої країни буде залишатися прохолодним, тоді як Байден підтримує демократичний настрій і європейсько-атлантичний вектор розвитку українського уряду.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Більшість виборчих дільниць в Америці почали працювати о 6 ранку за місцевим часом, а закриватися о 6 вечора. Варто відзначити, що в цьому році через пандемію коронавірусу більше 47% громадян проголосували достроково, через це процес підрахунку голосів затягнувся.

У США діє непряма система голосування, тому має значення результат кожного конкретного штату. Він залежить не від простої більшості виборців, а від колегії виборщиків. Це ті люди, яких виборці наділяють правом віддати голос від імені всіх — чиновники, місцеві діячі або відомі особистості, пов’язані з політикою.

Джо Байден
Джо Байден

Кількість виборщиків в кожному штаті залежить від його населення, всього їх на даний момент 538, а голосувати вони повинні за кандидата, який отримав найбільшу кількість голосів від звичайних громадян.

Зараз все вирішують штати, що коливаються, де політичні уподобання між демократами і республіканцями неможливо спрогнозувати заздалегідь. У їх число входить Мічиган, Пенсільванія, Вісконсін, Арізона, Флорида, Північна Кароліна, Джорджія, Огайо, Невада і Техас.

Президентские выборы в США 2020
Президентські вибори в США 2020

Поки що з невеликим відривом лідирує Байден — він набрав 264 голосів проти 214 Трампа, для перемоги необхідні 270. Джо залишилося виграти Неваду і забрати 6 її голосів, але називати ім’я нового президента Америки поки що рано.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.