Як мінеральна вода впливає на зуби: плюси і мінуси

У мінеральній воді зберігається багато корисних речовин з різних цілющих джерел - вітаміни, мінерали та мікроелементи роблять з простого напою справжній лікувальний засіб.

Її рекомендують пити при широкому списку захворювань або проблемних станів організму, нею покращують загальне самопочуття і зміцнюють імунітет. І тільки однієї частини людського тіла мінеральна вода хоч трохи шкодить – нашим зубам.

 ""
Небезпечна для здоров’я зубів далеко не вся мінералка – негазовані води можна пити спокійно і без будь-яких тривог.

Але так само як і штучні лимонади, газована мінералка руйнує емаль високим вмістом вуглекислого газу. Нехай швидкого і помітного результату у вигляді карієсу, як від цукровмісних напоїв, не буде, поступово емаль буде истончаться і стане більш чутливою – а підвищена чутливість зубів доставляє багато неприємних відчуттів при їжі і перепадах температур.

 ""
Якщо вже дуже подобається саме газована мінералка, то зменшити шкоду можна при питті через соломинку (менше контакту з зубами), також варто полоскати рот. Але найкраще, звичайно, відмовитися від сильногазованою мінералки на користь натуральної без газованої води або хоча б залишати пляшку відкритою, щоб вуглекислий газ виходив.

 ""
В іншому негазовані мінеральні води підуть на користь зміцненню зубів і їх здоров’ю – особливо ті, які містять невеликі домішки фтору.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.