Чи допомагає курячий бульйон при лікуванні застуди: відповідь лікаря

Якщо у вас застуда, то бабуся обов'язково приготує фірмовий курячий бульйон. Він дуже смачний, але чи корисний бульйон - з'ясовуємо далі.

Дослідження, опубліковане в Американському журналі терапії, підтверджує, що курячий бульйон допомагає організму боротися з вірусами, підвищуючи наш імунний захист. Згідно з цим дослідженням, курячий бульйон містить, зокрема, карнозин, амінокислоту з антиоксидантними властивостями.

Якщо ви застуджені або заражені одним з зимових вірусів, рекомендується спочатку добре зволожити себе. Тому бульйон ідеально підходить для цього. Поки він теплий, він допомагає боротися з закладенням носа і знімає симптоми застуди (біль в горлі, закладеність носа тощо).

Вітаміни, мінерали

«Бульйони на основі білка (м’ясного або рибного) в цілому дійсно корисні для здоров’я, – підтверджує Селін Кезер, дієтолог з Ренна (Іль-і-Вілен). Курка є хорошим джерелом білків, які допомагають імунній системі, а також є хорошим джерелом вітамінів і мінералів, таких як вітаміни групи B, які підвищують імунітет і сприяють травленню. Овочі, такі як морква і цибуля, містять вітаміни C і K, а також інші антиоксиданти і мінерали. З кістками і хрящами, змішаними зі спеціями і овочами, він дуже багатий мікроелементами і живильними речовинами. Він також містить кальцій, магній, калій і сірку».

Вона додає, що «після кип’ятіння у воді всі ці інгредієнти легше засвоюються. Суп також багатий залізом, яке бере участь в транспортуванні кисню в наших клітинах і м’язах ».

«Профілактичні та лікувальні» переваги

Селін Кезер уточнює, що переваги є «профілактичними і лікувальними за умови переваги домашнього бульйону».

Ще одна перевага відвару – він «ощелачивает», тобто допомагає відновити кислотно-лужний баланс організму.

Польза куриного бульона
Користь курячого бульйону

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.