Вчені з Канади створили пристрій, який допомагає виводити алкоголь з організму

Вчені розробили спеціальний пристрій, який допомагає організму виводити алкоголь швидше, ніж зазвичай. Для цього знадобитися допомога легких, щоб разом з печінкою видалити алкоголь.

Зазвичай печінка виводить з крові 90 відсотків алкоголю, і немає можливості прискорити цей процес, лікарі можуть тільки спробувати надати печінці деяку підтримку. Однак нове дослідження показує, що можна виводити спиртне з крові і з організму в три рази швидше, за допомогою ваших легенів.

«Це дуже простий, низькотехнологічний пристрій, який можна виготовляти в будь-якій точці світу: не потрібно електроніки, комп’ютерів або фільтрів», – каже анестезіолог Джозеф Фішер з Дослідницького інституту лікарні загального профілю в Торонто в Канаді.

Як працює пристрій?

Вчені адаптували дихальний апарат розміром з валізу під назвою ClearMate, щоб допомогти процесу і закачувати назад кисень і вуглекислий газ.

Одна з найрозумніших частин системи полягає в тому, що вона повертає в кров точно необхідну кількість вуглекислого газу, в той час як алкоголь виводиться з організму за допомогою гіпервентиляції.

Це дуже важливо для підтримки балансу тіла. Під час нормальної гіпервентиляції ми виводимо з крові вуглекислий газ, а також алкоголь, і якщо це триває протягом тривалого періоду часу, це може викликати деякі проблеми.

«Не можна просто дихати гіпервентиляціею, тому що вже через кілька хвилин у вас почне паморочиться голова і ви втратите свідомість», – говорить Фішер.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США дозволило продавати ClearMate як засіб від отруєння чадним газом у відділеннях невідкладної допомоги в 2019 році, і з останніми модифікаціями він також виглядає багатообіцяючим як спосіб боротьби з отруєнням алкоголем.

Поки що система була протестована тільки з 5 чоловіками, з алкоголем в їх крові і без нього (як алкоголь використовувався один напій на основі горілки). Було показано, що під час сеансів ClearMate тривалістю до трьох годин швидкість виведення алкоголю з крові збільшувалася більш ніж в три рази.

Дослідження триває

Це вражаючий результат, незважаючи на невеликий розмір вибірки. Наступні кроки – більш широко протестувати процес і переконатися, що він може працювати з людьми з великою кількістю алкоголю в організмі.

Апарат допомагає легким виводити алкоголь
Апарат допомагає легким виводити алкоголь

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.