Святковий рецепт: теплий салат «Мрія гурмана» з качиної грудкою і апельсинами

Качина грудка - справжній делікатес, купити зараз її можна в супермаркетах, хоча задоволення не з дешевих. Наш сьогоднішній рецепт з французької кухні - чудовий варіант для прийому дорогих гостей.

Цим чудовим салатом ви точно зможете здивувати навіть справжніх гурманів. Його можна подавати і в холодному вигляді, але теплим він особливо ніжний і ароматний, а кожен шматочок м’яса – справжня насолода.

Що знадобиться (розрахунок на 2 порції)

  • 250 г качиної грудки;
  • 2 ст.л. рослинного масла, в вихідному рецепті береться оливкова;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 1 апельсин;
  • 1 ст.л. соєвого соусу без добавок;
  • 1 щіпка цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • чорний мелений перець;
  • 1 пучок свіжого салату для подачі.
Качина грудка
Качина грудка

Як готувати

  1. Качину грудку промити і просушити, шкірку не знімати.
  2. З обох сторін зробити надрізи ножем у вигляді сітки, нарететь сіллю і перцем, для любителів пікантних страв можна використовувати чилі, залишити на 10-15 хвилин.
  3. Обсмажити на рослинному маслі з двох сторін по 5 хвилин на сильному вогні. Повинна утворитися рум’яна кірочка. Накрити і так тримати до подачі.
  4. Апельсин розділити на дві частини, одну розділити на часточки, з яких нядо зняти шкірку. З другої половини віджати сік. Часточки, вино, сік і соєві соус довести до кипіння і поварити 2-3 хвилини.
  5. На блюдо нарвати салат великими шматками, грудку порізати віялом і викласти зверху, полити соусом і прикрасити часточками апельсина.

Це треба робити непосредстенно перед подачею. Всі приготування займає 15-20 хвилин від сили.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.