Топ-7 способів боротьби з герпесом без ліків

Хоча для лікування герпесу зазвичай використовуються противірусні препарати, є альтернативні натуральні рішення.

Осушіть герпес яблучним оцтом

Мета засобів від герпесу – висушити прищик до того, як він з’явиться, при одночасній дезінфекції ураженої ділянки. Яблучний оцет допомагає висушити шкіру і прискорити загоєння. Нанесіть кілька крапель на ватний тампон і робіть таку примочку кілька разів день при перших ознаках герпесу.

В екстреній ситуації нанесіть зубну пасту

Екстрене рішення, хоча і не дуже естетичне, – нанести на герпес трохи білої зубної пасти, якщо можливо, трав’яної. Залиште на кілька хвилин, потім змийте чистою водою. Цей засіб також добре відомий для швидкої боротьби з прищами.

Використовуйте кубик льоду

Щоб зупинити спалах герпесу, прикладіть кубик льоду до місця, де він вискочив. Обов’язково загорніть кубик льоду в серветку, щоб не обпекти шкіру. Потримайте десять хвилин і повторюйте операцію два-три рази на день.

Спробуйте соду

Зробіть пасту, розчинивши чайну ложку харчової соди в теплій воді. Потім нанесіть цю суміш два рази в день прямо на герпес. Залиште на півгодини і змийте.

Солона вода, як варіант

Розбавте трохи солі в гарячій воді, умочіть в неї ватний тампон і акуратно нанесіть змочений кінчик на прищі кілька разів на день.

Зубчик часнику, природний антисептик

Часник добре відомий своїми природними антисептичними властивостями. Дозволяє сушити, знезаражуючи шкіру. Розріжте зубчик часнику навпіл і втирайте половину його в оброблювану область протягом декількох секунд два-три рази на день.

Лимонний сік природним чином зупиняє інфекцію

Цей природний антисептик, багатий вітаміном С, допомагає боротися з вірусом герпесу. Нанесіть декілька крапель на прищ три рази в день і використовуйте можливість також вживати його в теплій воді, щоб зміцнити свою імунну систему.

Натуральні засоби проти герпесу
Натуральні засоби проти герпесу

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.