Ніжний пісочний пиріг з яблучним варенням: тісто на сметані виходить м’яким і в міру сухим

Приготувати пісочний пиріг під силу навіть кулінару-початківцю. Рецепт тіста простий, а виходить справжня смакота.

До аромату свіжоспеченої випічки неможливо бути байдужим. А якщо це ще й домашні пироги або булочки, приготовані своїми руками, то смак відчувається навіть у повітрі. І готується вони не так складно, як багато хто думає.

Наприклад, цей рецепт пирога дуже простий. Пісочне тісто замішується легко і завжди виходить смачним. А варення можна використовувати будь-яке, яке любите. Але сьогодні пропонуємо приготувати саме з яблучним. Адже класику люблять усі.

Пісочний пиріг з яблучним варенням

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 г
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Цукор – 30 г
  • Сметана – 80 г
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Яблучне варення – 350 г

Час випічки і температурний режим: 30-40 хвилин, 190℃

Приготування (відео-рецепт):

У миску просіяти борошно. Додати сіль і розпушувач. Перемішати вінчиком, щоб інгредієнти рівномірно об’єдналися.

Холодне вершкове масло натерти на крупній тертці. У процесі натирання масло потрібно постійно обвалювати в борошні. Потім руками перетерти до стану дрібної крихти.

В окремій мисці з’єднати яйце, ваніль, звичайний цукор і сметану. Перемішати вінчиком. Додати лимонний сік і знову перемішати.

Сметанну суміш вилити в борошняну масу, і замісити тісто. Перекласти його в миску, накрити харчовою плівкою. Поставити в холодильник на 1-1,5 години.

Охолоджене тісто розділити на дві частини. Одну розтягнути руками в коло трохи більше діаметру форми, в якій будете пекти. Перекласти у форму і зробити невисокі бортики.

На тісто викласти яблучне варення.

Прикрасити пиріг сіточкою з тіста, яке залишилося. Для цього необхідно розкачати його в коло і розрізати на смужки, які потрібно викласти на начинку. Після цього пиріг можна відправити в духовку.

Рецепт пирога с вареньем
Рецепт пирога з варенням

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.