Користь морської капусти для нашого здоров’я: варто додати в раціон

Одна з головних переваг морської капусти (ламінарії) - вона дуже багата йодом, важливим мінералом для людського тіла.

Морська капуста також багата фолієвою кислотою і амінокислотами, вітамінами (A, B, C і E) і мінералами, такими як калій, кальцій і залізо.

Всі ці поживні речовини разом допомагають нам підтримувати здоров’я організму. Вона також покращує функції мозку, зміцнює нігті, регулює рівень холестерину, є природним сечогінним засобом, покращує травлення, очищає організм і має антиоксидантні властивості.

Допомагає схуднути

Морська капуста хороший союзник в боротьбі із зайвою вагою, тому що вона містить мало жиру і калорій і володіє природною здатністю уповільнювати всмоктування жиру в кишечнику.

Оскільки ламінарія містить натуральне волокно, зване альгінат, дослідники вивчали можливі властивості ламінарії блокувати абсорбцію жиру. Дослідження харчової хімії показують, що він може зупинити всмоктування жиру в кишечнику на 75%.

Користь ламінарії для здоров’я

Морській капусті приписують безліч переваг:

  • Щоденне вживання ламінарії покращує роботу щитовидної залози, що відповідає за регулювання обміну речовин. Ми знаємо, що здоровий і сильний метаболізм важливий для контролю ваги, що важливо для тих, хто хоче підтримувати здорову вагу.
  • Споживання ламінарії забезпечує вітамінами, мінералами та іншими поживними речовинами, що необхідні для допомоги під час менструального циклу, вагітності або годування груддю.
  • Вона містить натуральний антибіотик, який допомагає організму боротися з інфекціями. Тому морська капуста особливо корисна в сезон застуди та грипу, а також для тих, хто схильний до закладеності носа через алергію або має ослаблену імунну систему.
  • Ламінарія багата на магній і залізо, мінерали, корисні для кровотоку, оскільки вони створюють сприятливе середовище для росту червоних кров’яних тілець. Це дає нам енергію.
  • Морська капуста – потужний антиоксидант, який захищає здорові клітини, борючись з потенційно небезпечними вільними радикалами.
  • Це протизапальний засіб, він допомагає нам при лікуванні болю.
  • Ламінарія виконує профілактичну функцію і надає прямий вплив на ракові клітини, знижуючи вірулентність і прогресування пухлин.
  • Також було показано, що морська капуста в якості харчової добавки знижує ризик раку товстої кишки і його ефекти з викорінення і уповільнення прогресування раку товстої кишки.

Побічні ефекти ламінарії

У деяких людей морська капуста може мати протипоказання. Важливо споживати її в помірних кількостях, водорості та інші морські овочі поглинають мінерали з вод, в яких вони мешкають, і можуть поглинати небезпечні важкі метали, такі як миш’як. У високих дозах це може бути небезпечно для організму.

Йод надає антивікову дію і використовується в косметичних процедурах для підтримки здоров’я і зволоження шкіри. Але це не рекомендується при шкірному захворюванні, оскільки воно може викликати кропивницю і прищі.

Людям на гіпертиреоз слід уникати вживання цих водоростей.

У будь-якому випадку ми завжди повинні проконсультуватися з фахівцем з харчування.

Користь морської капусти
Користь морської капусти

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.