Юлія Тимошенко святкує день народження – їй виповнилося 60 років

Сьогодні день народження у найвпливовішої жінки української політики - Юлії Тимошенко. Глава партії «Батьківщина» і багаторазова фіналістка президентських виборів святкує ювілей в 60 років.

Багато в чому біографія і кар’єра Юлії Володимирівною стали феноменом для всіх країн пострадянського простору: ще задовго до появи гендерних квот Тимошенко стала першою жінкою прем’єр-міністром в Україні і всій СНД. Журнал Forbes навіть визнав її третьою в списку найвпливовіших жінок світу в 2005 році.

Так виглядала Тимошенко до 2000 року
Так виглядала Тимошенко до 2000 року

При цьому майбутній політик народилася у звичайнісінькій дніпропетровської сім’ї в 1960 році, а вчилася спочатку зовсім на телемеханіка. Трохи пізніше перевелася на факультет економіки і закінчила його з червоним дипломом за фахом «інженер-економіст».

Образи Тимошенко після 2000 року
Образи Тимошенко після 2000 року

Поки що президентські амбіції Тимошенко не реалізовані: вона тричі брала участь у виборах на цю посаду (у 2010, 2014 і 2019 роках), двічі займала за підсумком друге місце, в 2019 році – третє.

Юлія Тимошенко в 2019
Юлія Тимошенко в 2019

Проте, судячи з тривалої політичної активності Юлії Володимирівни, цілком можна очікувати її участі на наступних виборах.

Тимошенко зараз
Тимошенко зараз

Ми вітаємо Юлію Тимошенко – провідного політика України – з ювілеєм! І бажаємо, щоб її мрії збулися.

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.