Чому пітніють руки, коли ми нервуємо

Коли ви нервуєте у вас починають потіти руки? Розбираємося, чому так відбувається і що з цим можна зробити.

Потовиділення – це цілком природно. Але іноді трапляється, що потовиділення відбуватися тільки в руках.

Це називається долонним гіпергідрозом або, частіше, «пітними руками». Фізіологічна реакція, яка може бути спровокована ситуаціями, які викликають хвилювання.

“Щоб зрозуміти це явище, ми повинні вже знати, що шкіра і мозок тісно пов’язані, оскільки мають спільне ембріональний походження, зване ектодермою. На стадії ембріогенезу шкіра і нервова система виробляються одночасно. Ось чому психіка може впливати на епідерміс, і навпаки” – розповідає дерматолог Елізабет Берріссул.

Нервова система регулює потовиділення

Тому сильні емоції і пітні руки мають зв’язок. Цей механізм обумовлений наявністю великої кількості екринових потових залоз в цій області. Вони залежать від симпатичної нервової системи і регулюються залозою, розташованою в головному мозку.

Таким чином, в разі стресу або сильних емоцій екринових залози стимулюються і виробляють, а потім виділяють піт.

Фізіологічний процес, який лежить в основі інших проявів, таких як почервоніння шкіри обличчя, прискорене серцебиття або загальне потовиділення.

Рішення для спітнілих рук

Якщо явище пітливості рук важко контролювати, може бути корисно попрацювати з джерелом цього потовиділення, а саме з занепокоєнням. Також існують інші дерматологічні рішення:

  • застосування препаратів на основі хлориду алюмінію;
  • іонтофорез, процес, який включає в себе замочування рук у ванні, в якій проходить невеликий електричний струм;
  • ін’єкція ботулотоксину, навіть якщо цей розчин краще підходить в області пахв, тому що він більш болючий для рук;
  • симпатектомія – хірургічна операція, при якій проводиться розсічення симпатичного нерва в грудній клітці. Цей варіант розглядається тільки в крайніх випадках, оскільки він може призвести до побічних ефектів.
Як впоратися з потовиділенням на руках
Як впоратися з потовиділенням на руках

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.