Ваша дитина просить собаку? Складіть з ним контракт на право володіння вихованцем

Цікаве рішення придумала мама двох дітей, коли вони стали просити у неї собаку. Тепер багато батьків вдаються до такого методу, можливо це допоможе і вам.

У житті батьків неминуче настає момент, коли діти починають просити собаку. Ніякі вмовляння не допомагають, малюки вимагають завести домашнього вихованця, і батьки не знають, як їм поступити. Адже не всі дорослі хочуть, щоб в будинку жила собака, яка вимагає уваги і турботи. У багатьох батьків на це немає часу, а діти, як правило, сприймають тварина, як забаву.

Контракт на собаку

Джоанна Емерсон, мама 9-річної доньки та 13-річного сина, придумала оригінальний контракт, в якому були розписані за пунктами все обов’язки дітей по догляду за домашнім вихованцем. Діти давно просили маму завести собаку, але Джоанна не поспішала втілювати їх мрію в реальність. Вона розуміла, що основна частина турбот ляже на її плечі. А адже мамі двох дітей і так доводиться щодня багато працювати: дивитися за будинком, готувати їжу, прати, прасувати, займатися з сином і дочкою.

 "Дитина

Неодноразово жінка чула історії про батьків, які на прохання дітей завели домашнього вихованця, а через якийсь час їм самим довелося за ним доглядати. Малюки швидко втрачають інтерес до всього нового, і до цього потрібно бути готовим.

Але також Джоанна хотіла, щоб дитячі мрії виконувалися. З раннього віку син з дочкою просили у мами собаку, і вона вирішила поступити таким чином. Джоанна придумала незвичайний контракт, де були прописані по пунктах всі обов’язки дітей по догляду за цуценям. В одному з пунктів було сказано, що вихованець повинен бути в пріоритеті, а турбота про нього стояти на першому місці. Коли з цуценям потрібно гуляти, син з дочкою повинні відкласти комп’ютерні ігри, мобільні телефони, перегляд телепередач або кінофільмів і йти на прогулянку з вихованцем.

Джоанна роздрукувала контракт і запропонувала синові з дочкою уважно ознайомитися з кожним пунктом. У контракті було сказано, що діти зобов’язуються гуляти з цуценям, годувати його, навчати, стежити за зовнішнім виглядом. Ніяких відмовок не приймається, якщо собаці цілодобово потрібна турбота і увага. Також в контракті мама прописала інші обов’язки маленьких членів сім’ї: регулярне прибирання дитячої кімнати, миття посуду, і т.д.

Батьки дозволили дітям вибрати кілька пунктів, з якими вони не згодні. Після сімейних переговорів контракт був підписаний обома сторонами і поміщений на чільне місце (прикріплений на холодильник). Джоанна каже, що, можливо, комусь цей метод здасться дивним, адже дітям рано підписувати різні контракти. Але вона вважає, що син з дочкою будуть усвідомлювати ступінь відповідальності і серйозно підходити до появи живої істоти в будинку.

 "Дитина

Думка батьків

Інна, мама 7-річного Вадима і 12-річного Михайла:

«У мене ніколи не було тварин. Мої батьки були категорично проти домашніх вихованців, і я перестала наполягати. Але сини так жалібно просили собаку, обіцяли, що будуть дивитися за псом, грати з ним, виховувати. Ми розуміли, що велика частина турбот ляже на наші з чоловіком плечі. Але встояти перед проханнями синів не змогли. Чоловік роздрукував обов’язки, які хлопчики повинні щодня виконувати, якщо хочуть, щоб у них було домашня тварина. Наприклад, регулярно насипати корм в миску, грати з собакою, вигулювати. Сини підписали «документ», і тепер в нашому будинку живе коргі Патрік. Це наш улюбленець, і, якщо чесно, я з радістю гуляю з ним, коли діти у школі. Але Вадим з Мішею справно дивляться за Патріком, купують корм в зоомагазині, годують, грають. Патрік став нашим членом сім’ї, а хлопчаки навчилися відповідально ставитися до своїх обов’язків ».

 "Дитина

Оксана, мама 9-річної Аліси:

«Дочка давно просила подарувати їй собаку. Я одна виховую доньку, часу у мене мало, тому я була категорично проти цуценя. Але Аліса плакала, писала листи дідові Морозу, і серце моє здригнулося. Якось увечері ми сіли і спокійно обговорили всі нюанси: яку породу краще вибрати, хто буде гуляти з цуценям, як будемо виховувати, і т.д. Дочка моя відрізняється вітряним характером: сьогодні вона хоче займатися фігурним катанням, завтра – вивчати китайську мову. Тому я розуміла, що у мене скоро з’явиться не собака, а ще одна дитина. Але все виявилося зовсім не так. Аліса дуже любить нашому йоркширському тер’єра. Коли Роккі захворів, дочка не відходила від нього, витрусила свою скарбничку, щоб купити ліки. Я ніколи не думала, що Аліса у мене така відповідальна і ніжна дівчинка. Я хочу дати пораду батькам, які сумніваються, чи потрібно заводити тварина, якщо просять діти. Заздалегідь обговоріть всі моменти, можна навіть підписати саморобний договір, щоб дитина розуміла всю ступінь відповідальності. Собака – це відданий друг, але, разом з тим, ще й велика відповідальність. Якщо діти готові розділити частину роботи по догляду за вихованцем, обов’язково заводите вірного друга ».

 

 

 

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.