Кінематографічна чаклунка і Роксолана: Шлях до успіху 54-річної Ольги Сумської

Ольга Сумська - одна з найталановитіших, красивих і працьовитих артисток України.

Майбутня народна артистка України Ольга Сумська народилася в західній Україні у Львові. Дівчинка з’явилася на світ в артистичній сім’ї в 1966 році. Її батьки були відомими артистами театру. Дитячі роки майбутньої артистки пройшли в Запоріжжі, так як відразу після її народження батьків запросили працювати в Запорізький музично-драматичний театр. Майже вся дитяча життя Ольги проходила в театрі, де служили її батьки. Уже в п’ять років відбувся дебют дівчинки на сцені.

Ольга Сумская: биография
Ольга Сумська: біографія

Оля не уявляла свого життя без театру і пішла вчитися, як і її старша сестра Наталя, в головний театральний ВНЗ України – Київський державний інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого (так в той час називався цей національний університет). Ще навчаючись в інституті, Ольга знялася в трьох фільмах. На наступний рік після закінчення акторського факультету в 1987 році, актриса вже працювала в театрі російської драми в Києві. У цьому театрі згодом вона була зайнята практично у всіх головних ролях.

Ольга Сумская: история жизни
Ольга Сумська: історія життя

У 1992 році вийшов на екрани кінофільм «Голос трави». Цей своєрідний фільм знятий в стилі українського фольклорного кіно і насичений містичними подіями. У фільмі розповідається про молоду чаклунку, яку досвідчена чаклунка присвячує в таємниці чарівництва. За роль молодої чаклунки Ольга отримала нагороду фестивалю акторів кіно «Сузір’я».

Справжній тріумф чекав артистку в 1997 році. Величезна популярність впала на неї після виходу на телеекрани перших двох сезонів історичного серіалу про Роксолану, в якому Сумська зіграла головну роль. У 2003 році вийшов третій сезон серіалу, який тільки примножив популярність артистки.

З’являються телевізійні мюзикли за участю Ольги, які збирають біля екранів телевізорів численну аудиторію, – «Вечори на хуторі біля Диканьки» в 2001 році і «За двома зайцями» у 2003 році.

Фильмография у Ольги Сумской очень большая
Фільмографія у Ольги Сумської дуже велика

Фільмографія народної артистки численна і становить понад 70-ти фільмів, телефільмів і серіалів. Ольга Сумська веде велику кількість телевізійних передач, активно бере участь у світському житті. Вона автор двох книг: про те, як залишатися красивою в будь-якому віці – «Секрети краси», і кулінарної книги – «Готуємо разом».

У серпні 2020 року всенародна улюблениця Ольга Сумська відзначила свій 54-й день народження. У цьому своєму віці вона молода і сповнена творчих планів.

Популярне

Схожі статті

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.