Вулиці перетворилися на ковзанку. У Києві крижаний апокаліпсис, багато ДТП і травмовані пішоходи

Вранці 11 грудня 2020 року киянам треба було вставати на годину раніше. Ні, стрілки годинника не переводили.

Просто потрібно було звільнити з крижаного “полону ” свою машину і відігріти її. Кілька сантиметровий шар льоду утворився на всіх поверхнях – дороги, тротуари, машини, вікна. Особливо небезпечними залишаються сходинки в будівлі, де відбувається найбільше травмонебезпечних ситуацій.

Збільшилася кількість ДТП і звернень до травмпункту

У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс
У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс

Як повідомляють журналісти редакції “Однією хвилини ” з Києва, дороги в столиці розчищені частково, і то рух залишається складним. Незважаючи на низьку швидкість і підвищену обережність водіїв, аварій не уникнути.

А ось про тротуари комунальники забули, тому там зараз справжній каток. Люди навіть викладають відео, як катаються по вулиці на ковзанах – це зараз єдиний спосіб потрапити в потрібне місце призначення і не впасти.

Більшість столичних тротуарів не посипані сіллю

Тим часом в Київміськадміністрації стверджують, що до боротьби з ожеледицею залучили 341 одиницю спецтехніки та 50 бригад ручного прибирання. Працюють фахівці ще з ночі, коли така погода тільки почалася.

Хто повинен піклуватися про безпеку на дорогах і тротуарах? Не тільки місцева влада

У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс
У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс

Варто відзначити, що загальні дороги і тротуари посипають сіллю комунальники, а ось тротуари біля підприємств і закладів повинні розчищати власники прибудинкових територій.

Прогнози погоди на найближчі дні: не радують

У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс - фото від 10 грудня 2020
У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс – фото від 10 грудня 2020

Коли така погода закінчиться – невідомо. Але крижаний дощ напередодні накрило ще й сусідні області. Сьогодні вранці очікується невелике потепління, але до вечора стовпчик термометра знову покаже “мінус ” і все замерзне.

Тому нагадуємо вам про важливість вибирати зручне взуття і одяг, який не сковує ваші рухи, якщо ви йдете на вулицю, а ще пам’ятаєте, що на сходинках важливо триматися за поручні і не тримати руки в кишенях, щоб вчасно зловити рівновагу.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.