Помер актор Микола Іванов – зірка фільмів «Вічний поклик», «Любити людину», «Обрив» та інших картин

Народний артист Росії, актор Театру юного глядача Микола Іванов помер у Санкт-Петербурзі 11 грудня вранці в лікарні.

Акторові було 77 років, причина смерті – зупинка серця. Вічна йому пам’ять.

Микола Іванов прославився однією з головних ролей в першому радянському серіалі-сазі «Вічний поклик». Його знімали цілих 10 років – з 1973 по 1983 рік. Всього було знято 27 повнометражних серій для показу на телебаченні. Коли йшла чергова серія, вулиці міст вимирали – всі поспішали дізнатися, як далі будуть розвиватися події в родині тайговиків Савельевих, життя яких була показане за часовий проміжок з 1906 по 1961 роки.

Микола Іванов в першій серії саги
Микола Іванов в першій серії саги Вічний поклик

Микола Іванов зіграв роль Івана Савельєва – одного з синів батька сімейства. У фільмі знялися майже дві сотні акторів, і талановита гра Іванова зробила його не тільки знаменитим, але і затребуваним актором.

Паралельно він знімався в декількох картинах і працював в Ленінградському Театрі юного глядача.

Помітною роботою в кіно стала одна з головних ролей – Федора Апраксіна у фільмі «Росія молода» (1981-1982 роки).

Микола Іванов в картині
Микола Іванов в картині Росія молода

За спиною Іванова більше 40-ка відомих картин, серед яких варто згадати ще «Любити людину», «Обрив», дилогія «Наказ: вогонь не відкривати» і «Наказ: перейти кордон», «Битва за Москву», «Що зійшли з небес» та інші.

Одна з останніх ролей в кіно - в історичному серіалі Фаворит
Одна з останніх ролей в кіно – в історичному серіалі Фаворит

Микола Іванов дуже любив свій театр – в Ленінградському ТЮГ він потрапив ще хлопчиком через драматичний гурток. Спочатку грав дитячі ролі, потім підлітків, а потім став повноцінним актором – після закінчення театрального інституту.

Микола Іванов в театрі
Микола Іванов в театрі

Актор був одружений – на актрисі того ж театру, у пари народилося троє дітей. Старша дочка Ксенія теж закінчила театральний інститут, але працювати вирішила піти в журналістику. Зараз веде свою передачу на одному з телеканалів Санкт-Петербурга.

Син Кузьма хоч і виступав в дитинстві з батьком на сцені, вибрав іншу професію – він став візажистом, дуже популярним в Росії і за кордоном.

Молодша дочка Аглая закінчила ветеринарну академію і тепер володіє приватною клінікою для тварин.

Микола Іванов в юності і в останній рік життя
Микола Іванов в юності і в останній рік життя

Незважаючи на поважний вік Микола Іванов до останніх днів грав у театрі знімався в кіно. У минулому році зіграв помітну роль в бойовику «Мельник», а в цьому році відбудеться прем’єра гостросюжетної стрічки «Експропріатор».

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.