Королівська ватрушка: смачна випічка з сиру, яка тане в роті

Сирний пиріг з таким нескромною назвою - найпростіший, але неймовірно смачний.

Королівську ватрушку зможе приготувати навіть починаюча господиня. Трохи зусиль і ви порадуєте сім’ю надзвичайно смачним і ніжним пирогом, який просто тане в роті.

Інгредієнти

Для тіста:

Пшеничне борошно – 200 гр

Вершкове масло – 100 гр

Цукор – 2 ст. л

Сіль – щіпка

Для начинки:

Сир (краще використовувати жирний) – 400 гр

Яйця курячі – 2 шт

Цукор – 70 гр

Цукор ванільний – 1 ч. Л

Приготування

Готуємо основу. Для цього борошно з’єднуємо з сіллю і цукром і натертим на крупній тертці охолодженим вершковим маслом. Спочатку розтираємо руками в крихту, а потім, добре вимішуємо до утворення еластичного тіста. Шарик тіста замотуємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику, поки займаємося начинкою.

Робимо пісочне тісто
Робимо пісочне тісто

Готуємо начинку. Розміщуємо в блендері сир, цукор, ванільний цукор і яйця. Збиваємо до утворення однорідної, ніжної консистенції. Також за бажанням в начинку можна додати родзинки або цедру лимона. Теж буде дуже смачно. Якщо будете додавати родзинки, обов’язково попередньо замочіть їх в теплій воді.

Начинка повинна вийти ніжною і шовковистою
Начинка повинна вийти ніжною і шовковистою

Формуємо пиріг. ⅔ тіста разравниваем за формою і робимо бортики. На тісто викладаємо приготовлену сирну начинку і накриваємо тістом, яке залишилося.

формуємо пиріг
формуємо пиріг

Запікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Важливо, щоб духовка була розігріта заздалегідь.

Королівська ватрушка готова
Королівська ватрушка готова

По закінченню часу ватрушка готова! Потрібно, щоб пиріг трохи охолов, тільки тоді його можна різати. Рекомендуємо приготувати “Королівську ватрушку ” ввечері і залишити в формі до ранку, за цей час пиріг добре схопиться, потім буде рівно нарізатися на порційні шматочки.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.