Помер Валентин Гафт – великого радянського і російського актора не стало 12 грудня вранці

Радянський і російський актор театру і кіно Валентин Гафт помер на 86 році життя. З ним пішла ціла епоха в кіно і театрі.

Про смерть Валентина Гафта інформагентству ТАСС повідомила його дружина Ольга Остроумова. Ніяких подробиць, як і де це сталося, поки немає.

Відомо, що в серпні минулого року актор переніс інсульт, лікування дало позитивний результат, чоловік сам пересувався, розмовляв, навіть кілька годин в день працював. Але йому доводилося дотримуватися дуже суворого режиму, а з початком карантину він повністю перейшов на самоізоляцію і спілкувався тільки з близькими або в режимі онлайн.

Валентин Гафт в останні дні життя
Валентин Гафт в останні дні життя

Коротка біографія великого актора

Валентин Гафт народився в Москві 2 вересня 1935 року в єврейській родині, яка перебралася до Москви з голодуючої України в пошуках кращого життя. Жили в маленькій кімнатці в комуналці.

Гафт в дитинстві
Гафт в дитинстві

21 червня 1941 вони збиралися відвідати родичів в Україні, але квитки на поїзд виявилися фальшивими і сім’я залишилася в Москві, де Валя з мамою ховалися в бомбосховище. А їхній тато пішов добровольцем на війну і дослужився до звання майора.

Після закінчення війни хлопчик загорівся бажанням стати музикантом, але у батьків не було грошей на піаніно. Тоді він захопився театром, а в старших класах став відвідувати драматичний гурток.

Талановитий хлопець ще в 10-му класі вступив до Школи-студії МХАТу, навчався разом з Олегом Табаковим, Ігорем Квашею, Михайлом Козаковим.

Молодий Валентин Гафт у фільмі «Російський сувенір»
Молодий Валентин Гафт у фільмі Російський сувенір

З МХАТу його переманили в Театр сатири, де Валентин Йосипович прослужив кілька років. потім перейшов в Ленком, а потім в театр “Современник”.

Перша роль Валентина Гафта в кіно ( «Вбивство на вулиці Данте», 1956)
Перша роль Валентина Гафта в кіно (Вбивство на вулиці Данте, 1956)
Валентин Гафт у театрі
Валентин Гафт у театрі

Грав у театрі й кіно з середини 1950-х років. Гафт знявся більш ніж в 100 фільмах, в тому числі в таких відомих стрічках “Гараж”, “Здрастуйте, я ваша тітка”, “Про бідного гусара замовте слово”, “Чародії” та інших.

Валентин Гафт у фільмі «Здрастуйте, я ваша тітка!»
Валентин Гафт у фільмі Здрастуйте, я ваша тітка!

Особисте життя

Валентин Гафт був тричі одружений. Першою дружиною стала красавица-манекенниця Олена Изергина. Вони прожили декілька років і розлучилися, коли Олена покохала іншого.

Перша дружина Валентина Гафта Олена Изергина
Перша дружина Валентина Гафта Олена Изергина

Із другою дружиною Оленою Нікітіної Гафт жив у цивільному шлюбі, у нього народився син Вадим, якого мати відвезла на ПМЖ до Бразилії. Зустрілися вони, коли хлопчикові виповнилося 14 років.

Зліва: Олена Нікітіна, праворуч: позашлюбний син і онук Валентина Гафта
Зліва: Олена Нікітіна, праворуч: позашлюбний син і онук Валентина Гафта

Другу офіційну дружину, дочку лауреата Сталінської премії Інну Єлисєєву, Валентин, сам того не підозрюючи, забрав у драматурга Едварда Радзинського. У них народилася дочка Оля, але через різні характери пара скоро розлучилася. У 2002 році дівчина наклала на себе руки, через що Гафт на три роки впав в депресію.

Валентин Гафт і його дочка Ольга
Валентин Гафт і його дочка Ольга

Третьою дружиною стала Ольга Остроумова, з якої одружилися в лікарні, так як Гафт думав, що вмирає. Її дітей він прийняв як рідних і до останнього дня няньчити з онуками.

Валентин Гафт і Ольга Остроумова
Валентин Гафт і Ольга Остроумова

Вічна пам’ять Валентину Гафту.

 

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.