Наукові причини, за якими вам варто завести кота

Хочете кішку, але ще сумніваєтеся? Нижче ви прочитаєте науково доведені факти про користь кішки в будинку.

Зменшення стресу і тривожності

Кішка поруч з вами може сприяти викиду в вашому тілі заспокійливих хімічних речовин, які знижують рівень стресу і занепокоєння. Кішки відомі тим, що не вимагають особливого догляду, і простої ласки зазвичай досить, щоб ощасливити і вас, і вашу кішку.

Знижується ризик захворювань сердця

Ряд досліджень довів, що у власників кішок знижується рівень стресу, а це безпосередньо сприяє зниженню ризику серцевих захворювань. Дослідники стверджують, що кішка допоможе зменшити ризик різних серцевих захворювань, включаючи інсульт, приблизно на 30 відсотків.

Фізичне відновлення

Котяче муркотіння – один з найбільш заспокійливих звуків в світі. Муркотіння кішки створює вібрації частотою 20-140 Гц. Були проведені дослідження, які відзначили, що що частоти в діапазоні 18-35 Гц роблять позитивний вплив на рухливість суглобів після травми.

Поліпшується сон

Ряд досліджень, які були проведені у Великобританії, показали, що люди, які вважають за краще спати разом зі своїми кішками, краще сплять і більше висипаються. Недавнє дослідження, проведене Центром медицини сну Mayo Clinic, підтвердило це: 41 відсоток учасників вказали, що вони спали краще через свого вихованця, і всього 20 відсотків заявили, що це призвело до порушень.

Менше алергій у дітей

Національний інститут здоров’я в 2002 році опублікував дослідження, в якому показано, що у дітей молодше року, які контактували з кішкою, менше шансів захворіти усіма видами алергії. За словами Маршалла Плаута, доктора медицини, керівника відділу алергічних механізмів в Національному інституті алергії і інфекційних захворювань, “високий вплив домашніх тварин в ранньому віці, мабуть, захищає не тільки від алергії на домашніх тварин, а й від інших типів поширених алергій, таких як алергія на пилові кліщі, амброзія і трава”.

Користь від кота в будинку
Користь від кота в будинку

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.