Де ще, крім їжі можна використовувати сіль: добірка Лайфхак

Використання кухонної солі йди далеко за межі приготування страв. Де ще можна задіяти сіль - читайте далі.

Для очищення пластикових банок і контейнерів

Добре вимити їх зсередини буває досить важко. Отже, все, що вам потрібно зробити, це додати столову ложку солі і дати їй постояти кілька хвилин, а потім змийте водою. У вас буде не тільки чистий і абсолютно новий продукт, але і той, який не має запаху.

Щоб прочистити стік

Для цього вам знадобиться чашка солі і трохи харчової соди. Додайте півсклянки оцту і злийте суміш в каналізацію. Зачекайте не менше 15 хвилин, перш ніж очиститься слив у ванній/ кухні.

Нове життя старих ганчірок для підлоги

Замість того, щоб змінювати серветки, якими ви миєте і протираєте підлогу, дайте їм нове життя. Все, що вам потрібно зробити, це замочити губку або тканину на ніч у відрі, наповненому трьома-чотирма чашками солі і невеликою кількістю гарячої води. Вранці ви будете вражені, побачивши новий вид тканини.

Видалити неприємний запах взуття

Посипте черевики сіллю і дайте їм постояти пару днів. Сіль допоможе зменшити кількість бактерій, що викликають неприємний запах, і поглине вологу. Висипте сіль і видаліть всі гранули, що залишились пилососом перед повторним носінням.

Позбутися від плям поту

Зробіть пасту з солі і води і втирайте її в плями поту. Дайте розчину трохи увібратися, а потім виперіть одяг як зазвичай. Не пробуйте цю суміш на делікатній тканині – плями значно зменшаться.

Видалити пляма від вина на килимі

Посипте плями червоного вина сіллю, в ідеалі – дрібними гранулами. Залиште їх на плямі на кілька годин, щоб рідина ввібрала, а потім пропилососьте. Якщо пляма все ще залишилося, повторюйте процес, поки воно не зникне.

Як ще можна використовувати сіль
Як ще можна використовувати сіль

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.