Яник, Київ, Князь і Лимон: як українці називали дітей у 2020 році

У 2020 році українці називали новонароджених, які не сковуючи свою фантазію.

Як показує статистика, з кожним роком українці все частіше дають своїм дітям дивні і незвичні імена. Деякі мають іноземне походження, у інших дуже давнє коріння, а треті просто вигадані неприборканої фантазією батьків.

За запитом ЗМІ Міністерство юстиції надало дані з січня по листопад 2020 року. Найпоширенішими іменами для дівчаток в 2020 році стали: Анна, Анастасія, Антоніна, Богдана, Валерія, Вікторія. Серед імен для хлопчиків лідирують такі імена як Артем, Андрій, Богдан, Владислав, Володимир, Данило, Дмитро.

Як в Україні називають дітей
Як в Україні називають дітей

Цього року дуже багато українських дітей отримали незвичайні ім’я. Деяких дітей називали іменами казкових персонажів, а деяких – іменами відомих людей. Так, найбільш дивними жіночими іменами в 2020 році стали Місяць, Імперія, Попелюшка, Хрусталіна, Квітка, Шанель, Нева. Серед чоловічих імен найбільш незвичайними стали такі імена як Зеленський (так назвали дитину в Закарпатській області), Яник, Вакула, Лимон, Київ, Князь, Принц, Парижан.

Варто відзначити, що в 2014 році в Україні хотіли прийняти закон, який забороняє називати дітей екзотичними іменами. Однак його так і не затвердили. Цікаво, що недавно прийняли законопроект, який дозволяє всім громадянам України з віку 16 років міняти не тільки ім’я і прізвище (це було дозволено і раніше), але і по батькові. Закон вступає в силу з 1 січня 2021 року.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.