Проста і смачна закуска від Лізи Глінської. Запечений болгарський перець з кунжутом – два варіанти подачі

Запечений болгарський перець – це вже дуже смачно, але кулінар Ліза Глінська рекомендує приготувати ще легку пікантну заправку і зробити смачну і яскраву закуску.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 7 шт. (різнокольоровий)
  • Часник – 3 зубчики
  • Кунжут – 1 ч. л. з гіркою
  • Кунжутна олія – 1, 5 ст. л.
  • Сіль

Перець з кунжутом приготування:

1. Деко застелити пергаментом. Викласти болгарські перці. Бажано, щоб вони були великими і різнокольоровими. Ставимо їх у духовку, режим “Гриль”, температура 200 градусів. Запікаємо до готовності, приблизно 20-30 хвилин. За цей час перці потрібно періодично перевертати.

2. Готові перці перекласти в звичайний маленький пакетик. Зав’язати і в такому вигляді залишити до повного охолодження, а потім перці очистити від шкірки і насіння. Водою не промивати.

3. Перці нарізати тонкими смужками. А рідину, яка залишилося (знадобиться лише 50 мл), змішати з кунжутною олією. Додати сіль за смаком і часник, пропущений через прес. Перемішати.

4. З’єднати перці з заправкою і перемішати. Якщо потрібно, то ще раз посолити. Відправити в холодильник на 2-3 години, щоб перці промаринувалося.

Лиза Глинская, фото Инстаграм
Ліза Глінська, фото Інстаграм

Як подавати закуску?

Перший варіант – у вигляді салату. Просто перекласти в невеликі миски і посипати обсмаженим кунжутом.

Другий варіант подачі – на підсушеному хлібі (грінках, тостах). Для цього потрібно злити заправку, щоб хліб потім не перетворився на кашу. Готову закуску викласти на кожен шматочок хліба, посипати обсмаженим кунжутом.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.