Навального привели в суд, який організували прямо в будівлі поліції: він вперше прокоментував свій арешт

17 січня 2021 року Олексій Навальний повернувся в Росію після п'ятимісячного лікування в німецькій клініці "Шаріте", яке йому було потрібне через отруєння.

Герой нашої сьогоднішньої статті є главою Фонду боротьби з корупцією і, очевидно, його діяльність не до душі російській владі. 20 серпня 2020-го самопочуття Олексія різко погіршилося під час польоту з Томська в Москву, незабаром він впав у кому.

Прихильники опозиціонера відразу ж пов’язали це з умисним отруєнням, що пізніше підтвердили фахівці з Німеччини завдяки проведеним аналізам. З’ясувалося, що знаменитого пацієнта намагалися “прибрати” отрутою “Новачок”. Навіть мінімальна її доза може завдати серйозної шкоди здоров’ю, але Навальному пощастило не просто залишитися в живих, а й реабілітуватися.

Алексей Навальный на реабилитации
Олексій Навальний на реабілітації

Незалежні світові видання спільно з ФБК провели велике розслідування, за результатами якого з’ясували причетних до події з Олексієм.

Незважаючи на настільки явну загрозу життю, він не став відсиджуватися закордоном і прийняв рішення повернутися додому, де його відразу ж затримали співробітники поліції “за багаторазові порушення випробувального терміну”.

Алексей и Юлия Навальные возвращаются из Германии в Россию
Олексій і Юлія Навальні повертаються з Німеччини в Росію

Сьогодні, 18 січня, прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомила, що йому не дали скористатися правом на один дзвінок, як і поспілкуватися з адвокатами. Крім того, було призначено позачергове засідання суду про взяття Олексія під варту.

Проводиться воно прямо в поліції, що повністю суперечить усім нормам кримінально-процесуального кодексу. Навальний сам назвав це повним беззаконням:

“Я не розумію, що відбувається. Мене одну хвилину назад вивели з камери на зустріч з адвокатами, я прийшов сюди, тут відбувається засідання Хімкинського суду. Якісь люди мене знімають на камеру… Демонстративно розірвали і викинули на смітник кримінально процесуальний кодекс. Це неможливо — те, що відбувається тут. Це просто якесь найвищого ступеня беззаконня”.

Алексей Навальный на суде
Олексій Навальний на суді

Повну версію звернення дивіться в Telegram-каналі Олексія, а всі подробиці отруєння ви можете дізнатися з наступного відео:

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.