23 січня оголошено Днем жалоби в Україні у зв’язку із загибеллю 15 людей у Харкові

Напередодні в Харкові сталася страшна трагедія - загорівся будинок для людей похилого віку. Без серйозних жертв не обійшлося - не стало 15 його жителів.

Вже 22 січня 2021 року вранці президент України Володимир Зеленський в терміновому порядку пішов у першу столицю України.

Глава держави заявив, що субота буде траурним днем по всій країні

Пожежа в Харкові 21 січня
Пожежа в Харкові 21 січня

“Я підпишу указ: завтра буде день жалоби на державному рівні “, – сказав Зеленський журналістам в Харкові в п’ятницю, 22 січня.

Відзначимо, подробиці загоряння поки уточнюються.

Відомо те, що в четвер, 21 січня в Харкові, в двоповерховому будинку, який був переобладнаний під будинок престарілих, на другому поверсі спалахнуло полум’я.

На момент трагедії там знаходилися 23 людини, тіла 15 з яких вже виявили і змогли ідентифікувати.

Чому спалахнув вогонь – невідомо. Поки поліція та інші правоохоронні структури працюють на місці загоряння, щоб досліджувати всю будівлю.

Однією з версій є погана проводка, оскільки будинок був не нова.

Пожежа в будинку для літніх людей в Харкові 21 січня 2021 року: як розвивалися події

21 січня о 15:03 в місті Харків на вул. Ніжнегіевская, 150Б, в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі.

Через майже півтори години пожежу було локалізовано, а ще через півгодини – остаточно ліквідував.

На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб.

Пожежа в Харкові 21 січня
Пожежа в Харкові 21 січня

Президент Володимир Зеленський доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відкрити кримінальну справу і взяти його під особистий контроль, щоб дізнатися причину пожежі та з’ясувати, хто винен в трагедії.

Варто відзначити, що “доручити міністрові внутрішніх справ ” відкрити кримінальну справу – це поза повноваженнями президента, глава держави не може впливати на МВС.

Станом на 22.01.2021 правоохоронці затримали 4 осіб, причетних до організації діяльності пансіонату для літніх людей в Харкові, де сталася пожежа з 15 жертвами, їм готують повідомлення про підозру.

Поліція розглядає 3 версії подій.

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.