В Україні дитина померла від старості в 8 років через дуже рідкісну хворобу

Анна Сакідон боліла дуже рідкісною хворобою, рідкісним генетичним дефектом. У світі зафіксовано не більше 350 випадків таких хворих.

8-річна українка Ганна Сакідон страждала від синдрому Гетчінсона (Хатчінсона), в народі це генетичне відхилення називають передчасною старістю. Пацієнти з прогерією переживають всі вікові зміни в прискореному темпі: їх внутрішні органи і шкіра старіє дуже швидко, з гурднічкового віку.

Українка Ганна Сакідон померла в 8 років, а виглядала, як старенька. У дітей з таким рідкісним генетичним захворюванням рік життя вважається, як 8-10 років, відповідно організм дівчинки був, як у 80-річної бабусі.

Аня була родом з маленького села Качин в Камінь-Каширському районі Волинської області.

Украинка с прогерией Українка з прогерією

Як відкрили прогерію:

Це сталося в 1886 завдяки британському лікарю Джонатану Хатчинсону. Саме він вперше описав випадок передчасного старіння у хлопчаки шести років. У записах доктора був чіткий опис хвороби, і говорилося про атрофії шкіри і її придатків.

На даний момент в світі зафіксовано не більше 350 випадків прогерії. Найпопулярнішою людиною з прогерією є Леон Бота (у 2011 році помер), діджей і виконавець xіп-хопa, який вів відеоблог на YouTube.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Швидкий салат з буряка, який можна приготувати, якщо гості вже на порозі

Нагадаємо, нещодавно ми писали про кольори-енергетичних вампірів : які горшкові рослини краще подарувати ворогові.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.