Гаряча страва на кожен день: запечена соковита і ніжна куряча грудка в кефірному соусі

Курячу грудку можна замаринувати за кілька годин або навіть залишити на ніч у холодильнику. Страва вишукана, але рецепт без дорогих продуктів.

Більше не потрібно голову ламати, що ж приготувати на вечерю. Таку м’ясну запіканку можна їсти хоч щодня. Куряча грудка в кефірному соусі завжди виходить м’якою і соковитою. Просто пальчики оближеш (відео-рецепт).

Інгредієнти:

  • куряче філе – 3 шт.
  • кефір – 200 г
  • негостра гірчиця – 2 ч. л.
  • часник – 2-3 зубчики
  • картопляний чи кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • одна ріпчаста цибулина
  • сир – 130-150 г
  • сіль, перець, паприка

Приготування:

1. Куряче філе нарізаємо шматочками середнього розміру. Перекладаємо в глибоку миску.

2. У м’ясо додаємо кефір, гірчицю, спеції за смаком, часник, видавлений через прес. Всипаємо картопляний або кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо. Накриваємо миску з м’ясом плівкою або кришкою. Залишаємо маринуватися близько 2 годин або на ніч у холодильнику.

3. Беремо велику форму (деко). Викладаємо курячу грудку з соусом. Шар м’яса не повинен бути дуже товстим, інакше доведеться довше запікати.

4. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, розподіляємо на філе. Зверху посипаємо тертим сиром.

5. Запікаємо страву при 200 градусах з конвекцією близько 20 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки і шару курячої грудки.

Горячее блюдо на каждый день для всей семьи
Гаряче блюдо на кожен день для всієї родини

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.