Чим Анастасія Волочкова відрізняється від інших балерин і в чому її головна проблема? Секрети особистого життя

Анастасія Волочкова - це, без перебільшення, одна з родоначальниць сучасного російського балету.

Незважаючи на свої досить грубі форми, велике статура і широкі плечі, вона змогла зробити те, чого інші не змогли.

Але відома вона вітчизняної і зарубіжної публіці не тільки своїми балетними постановками, але й епатажними витівками. Не дарма її вже давно охрестили самої ексцентричної зіркою російського шоу бізнесу.

Анастасія Волочкова в свій день народження
Анастасія Волочкова в свій день народження

У цьому відео ми розібралися в тому, хто ж така Анастасія Волочкова, чому вона так популярна, і що відрізняє її від інших балерин.

Любов до балету у Анастасії Волочкової з’явилася в самому дитинстві. Незважаючи на те, що ніхто з її батьків не був з ним пов’язаний, дівчинку в балетний зал завела випадковість.

Пристрасть до балету і намір зв’язати себе з цим видом мистецтва вперше проявилися у юної Анастасії після відвідин разом з мамою балету Петра Чайковського «Лускунчик» у Маріїнському театрі. Так в 5 років дівчинка зробила остаточний вибір життєвого шляху. У 1992 році Анастасія Волочкова вирішує вступити в Санкт-Петербурзьку академію російського балету імені Ваганової.

Там однокласники цькували Анастасію за занадто високий зріст, широкі плечі, а викладачі не раз говорили про те, що у Насті зовсім немає таланту і, як кажуть, спеціальної жилки. Однак дівчинка не здавалася, і за допомогою додаткових занять з педагогами змогла зробити фінальні іспити.

Анастасія Волочкова
Анастасія Волочкова

Випускний іспит, який став дебютним виступом Анастасії, відбувся на сцені Маріїнського театру, де дівчина виконала головну партію Одетти-Одиллии в балеті «Лебедине озеро», що стало початком кар’єри на сцені цього знаменитого храму мистецтв.

Артистці довелося зіткнутися з численними недоброзичливцями і інтригами проти себе. В кінцевому підсумку Волочкова була витіснена з усіх вистав і фактично відсторонена від роботи.

За твердженням театральних критиків, люди йдуть «на Волочкову», і дійсно, спектаклі за участю балерини збирають повні зали. У 2002 році артистка отримує високу державну нагороду – указом президента балерині присвоюється звання «Заслужена артистка Російської Федерації». На цей час припадає і затяжний конфлікт з керівництвом театру.

Анастасія Волочкова
Анастасія Волочкова

Ні для кого не секрет, що офіційною версією того, що балерину звільнили з Великого театру, стало саме те, що вона, як висловилися в театрі, крупненький. У неї досить широка кістка, грубувата талія, руху, а ще – вона висока. Тому в театрі не вийшло знайти їй гідного партнера.

Ми вирішили порівняти Анастасію та інших відомих балерин, щоб подивитися чи є насправді між ними різниця.

Наприклад, легенда радянського балету Майя Михайлівна Плісецька. Плісецька – радянська і російська балерина, балетмейстер, хореограф, кіноактриса, прима-балерина Великого театру СРСР в 1948-1990 роках. Герой Соціалістичної Праці, народна артистка СРСР, лауреат Ленінської премії.

Майя Плісецька і Волочкова
Майя Плісецька і Волочкова

У свої 67 років вона витончено вигинала кисті рук, виконуючи головні партії на балетній сцені, а ось яка постава була у Анастасії Волочкової в тій же ролі.

У 2005 році Анастасія народила дочку Аріанда, і після пологів досить обважніла. Руки стали більшими, як і постать в цілому, а жести вже не такі жіночні.

Безумовно, вагітність і пологи дуже впливають на жіночий організм, але ось інша балерина Діана Вишнева як була худенькою з рівною поставою, так і залишилася.

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.