14 березня – Прощена неділя і день мучениці Євдокії: попросіть прощення і просите тих, хто вас образив

Прощена неділя - день, який відзначається перед Великим постом після Масниці, і має особливу енергетику. У цей день ви повинні відпустити всі образи з душів.

Прощена неділя: свято

Прощена неділя 2021

Звичаї свідчать, що в цей день потрібно відпустити всі образи. Покайтеся, якщо вважаєте, що перед кимось завинили, і обов’язково попросіть прощення.

А також ні в якому разі не відмовляйте в своєму прощення тим, хто просить його у вас – тоді з чистим серцем зможете йти в вдалий рік.

У православній церкві 14 березня вшановують пам’ять святої мучениці Євдокії

На неї настільки вплинула віра в Спасителя, що за життя вона змогла покаятися у всіх гріхах, які вона зробила. Все своє життя Євдокія вирішила присвятити вірі в Бога.

За те, що жінка так сильно вірила в Ісуса Христа, її Всевишній нагородив даром зцілення.

14 березня має ще два “народних ” назви – свистунці та Каплюшніца.

Свистунці пов’язана з тим, що з давніх часів у цей день були сильні вітри – весна намагалася витіснити зиму, а зима і лютневі морози не хотіли йти.

А Каплюшніца – через те, що з дахів капали бурульки. Подейкують, що саме після 14 березня розпочинається весна – сильних морозів вже не буде, але і весняної спеки теж поки що чекати не варто.

Хто на Прощену неділю святкує іменини?

Прощена неділя 2021

Свої іменини 14 березня святкують Антон, Євдокія, Нестор, Мар’яна і Давид.

Інші звичаї на 14 березня 2021 року

Прощена неділя 2021

У цей день прийнято ходити до храмів на святкову службу. На наступний день після закінчення Масляної починається Великий піст.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.