Сороки 2021: що за свято 22 березня, історія, традиції і прикмети, що не можна робити 22 березня

22 березня - це фактично друга зустріч весни з трьох. Першою вважається Стрітення Господнє, яке вже було в середині лютого, а другий - квітневе Благовіщення.

Свято “Сороки ” має свою цікаву історію. Його відзначають церковні віруючі як православного, так і католицького обряду.

Як відомо, 22 березня 2021 року православна церква згадує подвиг 40 Севастійських мучеників – воїнів-християн, які прийняли мученицьку смерть за віру в 320 році (західні християни згадують подвиг 9 березня).

У цей день прийнято не викидати крихти зі столу після їжі, а кидати їх у вікно птахам. Це означає, що ви як би задобрювати птахів, і вони швидше на своїх крилах принесуть весну.

Що можна і не можна робитимуть 22 березня

22 березня церковне свято
22 березня церковне свято

Як відомо, в старовину в цей день було прийнято працювати. Господині відкладали всі свої справи: прання, прасування, готування, шиття. Якщо вони цим займалися, то гнівили Господа і це вважалося гріхом.

Однак час іде, часи змінюються, і деякі сучасні люди вже не в змозі відмовитися від роботи в цей день з огляду на різні обставини (навіть якщо ці люди і віруючі).

Тим більше, в цьому році Сороки припадають на 22 березня – Понеділок

22 березня церковне свято
22 березня церковне свято

Однак є те, що всі ми можемо дотримуватися – накласти заборону на суперечки, сварки, скандали. Вважається, що різні чвари – це табу на релігійні дати. Якщо зустрічаєте свята в скандалах, то весь час будете в них жити.

Нагадаємо, що в цьому році Сороки потрапляють на час Великого Посту перед Великоднем.

Тому всім, хто постить, рекомендовано є тільки пісну їжу – гарячу і рослинну.

Дітям в цей день дозволялося пустувати, шуміти і грати, незважаючи на пост. Крім того, в цей день обов’язково потрібно було вийти з дому і погуляти, щоб не “проспати ” весну.

Якщо погода 22 березня 2021 року теплою, то незабаром прийде весна і почнуть зеленіти перші бруньки на деревах.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.