Швидкий торт на сковороді “Лукьянін” – це неймовірно прості і дешеві ласощі на десерт

Ви можете готувати цей торт тоді, коли не хочете використовувати духовку. Для приготування коржів достатньо однієї сковороди.

До слова, торт Лукьянін – відмінна альтернатива для тих, хто любить Наполеон. Вони чимось схожі, і дуже відрізняють одночасно.

Рецепт повинен бути під рукою у кожної господині, адже готується швидко, а десерт виходить дуже смачним і в міру солодким.

Торт на сковорідці: рецепт

Для того, щоб приготувати коржі, вам знадобиться:

  • 1 яйце,
  • 370 г згущеного молока,
  • 450 г борошна,
  • 1 п. Розпушувача.

готуємо крем

  • 3 яйця,
  • 300 г масла,
  • 750 мл молока,
  • 3 ст. ложки борошна,
  • 200 г цукру,
  • 2 п. Ванільного цукру.

Процес приготування

Змішайте в глибокій мисці розпушувач, яйце і згущене молоко. Потім до рідкої суміші поступово додайте просіяне борошно. Замісити еластичне тісто і розділіть його на 8 частин. Сформуйте з частин кулі, а потім з першої розкачайте корж, який за розміром буде такою, як ваша сковорода, де ви будете смажити. Проколіть корж за допомогою зубочистки або вилки і викладіть на розпечену сковороду суху діаметром 22 см.

Смажити до рум’яності з двох сторін і за цей час сформувати і проколоти наступний корж. Так у вас повинно вийти 8 коржів, викладі все один на один, а зверху прикрийте серветкою або рушником. Коли вони охолонуть, то відрізати краю, щоб вирівняти. Залишки коржів перемолоти в крихту і використовувати для прикраси.

Тепер готуємо крем: довести до кипіння молоко, додати цукор і ванільний цукор і при цьому постійно його помішувати вінчиком. Потім додати ще сюди збиті яйця і борошно. Варити протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Крем остудити до кімнатної температури. Розм’якшене вершкове масло збити віночком і змішати з заварним кремом. Перемазати коржі отриманою масою і помістити в холодильник на дві години.

Ідея для рецепта взята з сайту “Пошепкі “.

Популярне

Схожі статті

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?

Свекруха порадила у фаршировані перці замість рису додати дещо інше: з цим інгредієнтом набагато смачніше

Навіть до класичних рецептів можна внести унікальну родзинку та повністю оновити страву, всього лише замінивши один інгредієнт іншим. У нашому випадку ми готуємо фаршировані перці по-новому.