Переведення годинника на літній час 2021: коли переводити і в який бік?

За вже добре відомої традиції, в останню неділю березня годинник переводять на літній час. Якщо ви плутаєтеся робити це чи ні, і куди переводити - ця стаття для вас.

Переводити чи ні?

В останні кілька тижнів в кулуарах кабміну були активні обговорення на предмет того, щоб відмовитися від переведення годинників. Якщо поглянути на ситуацію в цілому, то подібні обговорення виникають практично щороку, і, як правило, нічим не закінчуються.

У цьому році Кабмін вирішив – поки відмовлятися від переходу між часом зимовим і літнім Україна не збирається. Тому в ніч з 27 на 28 березня 2021 року всі таки доведеться перемістити стрілки вашого годинника.

Куди переводити?

Переведення годинника на літній час 2021
Переведення годинника на літній час 2021

Якщо ви до цих пір плутаєтеся в який бік переводити стрілки, то запам’ятайте одну просту формулу: В-В, О-О. Розшифровується вона так: навесні – вперед, восени – назад.

Переводити годинник прийнято в ніч з суботи на неділю о третій годині. Однак зробити це можна і вранці, якщо нікуди не поспішайте і не ризикуєте проспати. Зараз всі сучасні гаджети змінюють час самостійно, а ось стрілочний годинник доведеться перевести.

Чому щороку переводять годинники

Сезонне переведення годинників був введений для більш раціонального використання світлого часу доби і економії електроенергії на освітлення.

Однак багато країн вже відмовилися від зміни часу двічі на рік. Адже на противагу економії електрики виставляється шкоду для організму людини і інші чинники.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.