Кліматологи розповіли, чому все травневі свята в Україні будуть лити дощі: прогноз погоди

Травневі свята настануть вже менше, ніж через три тижні, тому люди активно планують своє дозвілля на ці дні. Головне, щоб погода не завадила.

Після теплого квітня в початку травня настане похолодання. Про це заявила кліматолог Катерина Пестрякова.

“Я ніколи не радію, коли тепло наступає швидко в квітні, тому що завжди на початку травня відбуваються повернення холодів. Краще, якби весна наступала пізніше “, – прогнозує Пестрякова.

Травневі свята 2021 - чого чекати від погоди?
Травневі свята 2021 – чого чекати від погоди?

За її словами, в цей час синоптична ситуація складається так, що з полюса починається холодну вторгнення – повітря над територією сильно прогрітий, а над полюсом холодні маси. Холодне повітря завжди більш щільний і прагне зайняти більшу положення. Так над Європою і територією західного схилу Уралу утворюється улоговина, і більш холодне повітря спрямовується з півночі в більш південні райони.

А ось що розповідає синоптик Леонід Горбань:

“Ближче до 9 травня в Україну прийдуть зливи і грози, які триватимуть близько тижня. Потім температура повітря підвищиться, і дощів після цього не передбачається до кінця місяця. А закінчиться він дострокових влітку. Прогноз показує суху і жарку погоду на останню неділю травня з температурою 28-32 градусів “, – сказано в повідомленні Леоніда Горбаня.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.