Вербна неділя: яке церковне свято 25 квітня 2021 року і які прикмети за тиждень до Пасхи?

25 квітня 2021 - Вербна неділя. У цей день прийнято йти до церкви і святити гілки верби, які потім поставити в будинку або квартирі для захисту від нечисті.

До Великого Воскресіння Господнього залишається тиждень. З понеділка починається страсний тиждень, де кожен день має особливу енергетику і своє, особливе значення. Взагалі, практично весь передвеликодній цикл наповнений обрядами, які важливо дотримуватися, особливо віруючим людям.

Вербна неділя в церковному календарі відзначається за тиждень до Воскресіння Христового – в шосту неділю Великого посту

Вербна неділя 2021
Вербна неділя 2021

Звідки ж пішов цей релігійне свято? Почнемо з його назви. Відомо, що Вербною цієї неділі називається через те, що на богослужіннях освячується верба (верба). У церкві гілочки верби символізують перемогу Христа над смертю і нагадують про воскресіння кожного з нас.

Біблія говорить, що за тиждень до Великодня, Ісус Христос зі своїми учнями увійшов в Єрусалим на молодому ослі.

Люди зустрічали його як Спасителя, укладаючи на шляху гілки і одяг. Народ вигукував: “Осанна Синові Давида! Благословен гряди в ім’я Господнє! ” Фарисеї хотіли, щоб народ замовк, але Христос відповів їм: “Якщо вони замовкнуть, то каміння почнуть говорити! ”

У відповідь Христос прогнав в Єрусалимі всіх продавців зі словами: “Хата моя є домом молитви, а ви робите з нього печеру розбійників “.

Ісус в цей день зцілив безліч людей.

Що потрібно робити в цей день?

Проводити час у колі близьких, готуватися до великодня. Піти до церкви і помолитися. Також освятити гілочки верби і поставити їх у себе вдома.

Чого не можна робити в цей день?

Як і в будь-який релігійний свято – не можна сваритися, починати великих справ, здійснювати серйозних покупок, починати нових справ.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.