Страсний тиждень 2021: коли починається і які є заборони в головні передвеликодні дні

Попереду Великдень - найсвітліше свято в році. Віруючі знають, скільки сильних традицій, заборон і повір'їв пов'язано з даними днем. Тому почнемо в них розбиратися.

Страсний тиждень – це тиждень, впродовж якої Христос, судячи з легендою, терпів усі випробування і муки. Вона триває 7 днів перед Воскресінням Господнім.

Отже, в 2021 році Страсний тиждень почнеться в понеділок, 26 квітня і завершиться в неділю, 2 травня.

Остання перед Великоднем тиждень вважається найсуворішим

Це час, коли необхідно зосередитися на роздумах про таємниці Страстей Христових.

Страсний тиждень
Страсний тиждень

Віруючі згадують страждання Ісуса Христа. У цей час постять особливо строго. Таким чином православні та греко-католики намагаються гідно підготувати себе до зустрічі Христового Воскресіння.

Тим, хто до цього не постив, бажано спробувати витримати хоча б цей тиждень. Забороняється їсти м’ясо, рибу, птицю, яйця, молочні продукти, шоколад, макарони, білий хліб, соління, прянощі і вживати алкоголь.

У страсний тиждень можливі раптові труднощі, але не робіть поспішних висновків – моліться!

Вербна неділя 2021
Вербна неділя 2021

У Чистий четвер потрібно прибирати будинок. Це останній день перед Великоднем, коли можна займатися господарськими справами.

З Чистого четверга на Страсну п’ятницю не варто залишати невимитую посуд і замоченное, але не випрану білизну.

Господині в цей день випікають паски, розфарбовують яйця. Воду після збирання не можна виливати в будинку, її необхідно виносити подалі.

Не варто допускати неприємних думок, збирати образи, сваритися, провокувати конфліктні ситуації. Не треба жаліти про старих речах.

У Страсну п’ятницю за біблійним переказом розіп’яли Ісуса Христа. У цей день християни зазвичай ходять до церкви і приносять 12 свічок, які розставляють по житлу.

Свято Пасхи починається у Велику суботу. У цей день починається освячення великодньої їжі.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.