Почався Страсний тиждень: яке свято церква відзначає 26 квітня 2021 року?

26 квітня 2021 року - понеділок, перший день Страсного передвеликоднього тижня. В цей тиждень кожен день наділенийособливою силою, і має свої ритуальні традиції.

Церковне свято 26 квітня (в народі – Заячі іменини)

Церковне свято 26 квітня (в народі - Заячі іменини)
Церковне свято 26 квітня (в народі – Заячі іменини)

Церковне свято сьогодні – Фомаїда Медуниця (Заячі іменини). Православна церкву 26 квітня вшановує пам’ять святого Фомаїди Єгипетської. До святий Фомаїда звертаються за допомогою у спокусах, перш за все, “плотських “. У народі день назвали Фомаїда Медуниця.

Що не можна робити в цей день?

Страсний тиждень
Страсний тиждень – заборони і прикмети в понеділок

У цей день не можна вдаватися до плотських утіх, так як цнотлива свята Фомаїда Єгипетська цього не пробачить.

Також, за традицією, в великі свята і останні дні перед ними не можна лаятися, давати в борг велику суму грошей, брати гроші в борг, обманювати, грішити.

Що можна в цей день робити?

Чи не під забороною в цей день робота. Також ви можете порадувати себе і свою сім’ю, влаштувавши чаювання – так робили в старовину. Правда, перед цим ходили в ліс для збору медунки, з якої пізніше заварювали чай. Зараз же ця традиція вже не так близька, особливо жителям великих міст.

Щоб у вас і у вашій родині все було добре, моліться в цей день. Адже перед Великоднем Господь-Бог особливо чує своїх віруючих, і відгукується на їх звернення. Головне – моліться з Вірою.

Молитва на 26 квітня

Ранкова молитва
Молитва – фото ілюстративне

“У царстві небесному є джерело чудовий. Хто до води доторкнеться, хто водою вмиється, з того недуги змиються. Тієї води я набрала, рабу Божому (ім’я) віддала. В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь “.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.