99 лютого: як довго українці будуть мерзнути і чи буде в травні по-справжньому весняна погода?

У багатьох регіонах України на травневі свята погода не дуже порадувала. Люди, які зібралися йти на природу, побачили за вікном дощ і холод.

Такий прогноз авторитетні метеорологи давали ще з квітня, і попереджали, що для багатьох травневі свята пройдуть в дощах, як і весь травень. Ми вирішили дізнатися, чи довго ще українці будуть мерзнути, і коли закінчиться погодний антициклон.

Як виявилося, вся Європа потерпає від небаченого за останні 30 років холоду

Погода на травневі свята 2021
Погода, травень 2021

Цю інформацію підтверджують у службі зміни клімату Коперника.

“Як довго будемо мерзнути, – поки невідомо. Тому травень – не менше мінливий і холодніше квітня. Такий же нестійкою буде погода і на прийдешньої тижні. Ще вночі триматися заморозки – від +2 до +5. І це в повітрі – на грунті буде мінус. Дощі почнуться зі Сходу, а з вівторка, 11 травня, почнуть мігрувати через всю Україну на Захід. Температура повітря вдень коливатиметься від +15 до +23. І поки це максимум, на який можемо сподіватися “,

– сказано в повідомленні метеорологів.

Якщо проаналізувати прогноз погоди в різних регіонах України до кінця травня, то можна сказати, що хмарно буде постійно. З змінної успішністю раз в декілька днів йтимуть дощі, а в інші дні буде прохолодно і вітряно.

Тому метеорологи радять не ховати теплий одяг в зв’язку з появою першого весняного сонця.

З приводу того, яке буде в 2021 році літо, синоптики поки впевнено не можуть нічого сказати. Однак, судячи з їх попередніми прогнозами, воно буде менш жарке, ніж літо 2021 року. За класикою жанру, сильна спека стоятиме тільки в липні. І то, виключно в другій половині. А ось перша половина червня буде чимось схожа на травень – така ж дощова, тільки температура повітря буде вище.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.