У Верховній Раді хочуть скасувати вихідні на великі релігійні та державні свята

Як відомо, якщо свято державного рівня припадає на суботу або неділю, то найближчий робочий день, тобто понеділок, є вихідним.

Ця традиція в Україні вже давно, і люди дуже люблять затяжний уїк-енд. Наприклад, чого тільки варті травневі свята, коли на кілька днів родина або друзі збираються разом. Однак зараз законодавці всерйоз взялися за ці вихідні, і вирішили, що українці багато відпочивають.

“Довгі вихідні”, які так люблять українці можуть відійти в минуле

Зокрема, до Верховної Ради внесли законопроект № 4597, який передбачає заборону перенесення робочих днів через свята.

"Довгі вихідні", які так люблять українці можуть відійти в минуле
“Довгі вихідні”, які так люблять українці можуть відійти в минуле

Нардепи вважають, що надмірна кількість переносів робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, перешкоджає роботі з інвесторами та донорами і формує негативну репутацію бізнес потенціалу України в світі.

“Аналіз досвіду країн світу в питанні перенесення робочих днів доводить, що в Білорусі, Польщі, Словаччини, Чехії, Литві, Франції, Німеччини, Данії, Нідерландах, США та інших країнах такої практики немає”,

– йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Всього протягом календарного року близько одинадцяти робочих днів трансформуються у вихідні через те, що великі державні чи релігійні свята потрапляють на суботу або неділю. А як ви ставитеся до такого рішення представників Верховної Ради України?

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.