Рецепт фаршированого перцю з м’ясом і рисом: відмінна ідея для вечері

Літо - сезон овочів, вітамінів, і бажання експериментувати з їжею. Звичайно, як це пропустити, коли на прилавках ринків і магазинів таке різноманіття овочів і фруктів?

У цій статті ми розповімо вам про те, як приготувати неймовірно смачний і соковитий фарширований перець. Класичний рецепт допоможе в приготуванні як досвідченим кулінарам, так і тим, хто робить перець будинку вперше, адже все покроково і детально описано.

Рецепт взято з сайту “24 смачно рецепти “.

Інгредієнти

  • Болгарський перець – 9 шт.
  • Мелений чорний перець
  • дві моркви
  • 70 гр круглого рису
  • Три столові ложки сметани 20% жирності
  • Томатна паста – три столових ложки
  • 400 гр фаршу (можна брати курячий або свинячий, на свій розсуд)
  • Цибуля ріпчаста
  • часник

Процес приготування фаршированого перцю: крок за кроком, швидко, просто

Рецепт фаршированого перцю
Рецепт фаршированого перцю

Перший крок – промийте рис водою кілька разів, щоб вода була чистою. У невеликій каструлі залийте промитий рис окропом і дайте йому трохи набрякнути.

Потім помийте болгарський перець водою, зріжте капелюшки і видаліть насіння. Очистіть цибулю від лушпиння, розріжте на дві половини і наріжте дрібними кубиками. Часник теж очистіть і дрібно наріжте. На великій тертці натріть почищену моркву.

Третій крок – розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній цибулю і часник. Додайте до овочів морква і смажте до золотої скоринки. Посоліть і поперчіть овочі. Розділіть овочеву зажарку на дві половини. Одну частину додайте до м’ясного фаршу, іншу – залиште в сковорідці.

Після цього – ретельно перемішайте фарш з овочевою засмажкою, додайте спецій і рис. Начините болгарські перці м’ясною начинкою, щоб не було порожнеч в середині перцю. Викладіть овочеву зажарку, яку ми залишили в сковороді, на дно каструлі, далі фаршировані перці.

Змішайте сметану і томатну пасту до однорідної маси, додайте сіль, перець і приблизно 200 мл води. Знову перемішайте соус для фаршированих перців. Полийте перці соусом і долийте в каструлю чистої води так, щоб вона покрила їх. Готуйте перець на середньому вогні до закипання в каструлі, після чого, тушкуйте ще 30 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.