10 найнебезпечніших тварин світу: варан, бегемот, гребенястий крокодил та інші. Яка в них загроза? (ВІДЕО)

Найчастіше тварини рідко нападають на людей без вагомої причини або небезпеки з боку людини, тому вже багато років людина живе в мирі та злагоді з природою.

Однак є тварини, які самі по собі хижі, і вони можуть нападати на людей, виявляючи не тільки свою агресію, але і показуючи, що вони головніші. Якщо вірити голлівудським фільмам, найбільшу загрозу для людей представляють акули, леви і збунтувалися мавпи. Однак найчастіше самі не безпечні істоти набагато менше, а небезпека виходить далеко не від їх гострих зубів. У нашому відео ми розповімо вам про топі найбільш небезпечних тварин в світі, і покажемо як вони виглядають.

На десятому місці розташувався цар звірів лев. Незважаючи на те, що у всіх казках і мультфільмах, а також деяких фільмах і серіалах лев – це найсильніший і найнебезпечніший, від його пазурів і зубів щорічно гине близько двохсот людей. Це цифри, наведені журналом Сайенс Фокус.

Дев’яту позицію займає слон. І не стільки через свою агресії, навіть навпаки, слони дуже спокійні, скільки через ваги і габаритів.

Слон є найбільшим твариною на Землі. Африканський слон – найнебезпечніше тварина в світі.

На восьмій позиції в нашому власному рейтингу найнебезпечніших тварин планети розташувався бегемот. Так, багатьом вони здаються милим, нешкідливими і навіть незграбними. Особливо після перегляду мультфільму Мадагаскар, де бегімотіха на ім’я Глорія дуже смішна й добра.

Насправді ж бегемоти вважаються найнебезпечнішими тваринами в Африці. Вся справа в їх розмірах і агресивності. Від їх нападу гине більше людей, ніж від нападу будь-яких інших тварин (в тому числі крокодилів і левів).

Сьома позиція в рейтингу небезпеки належить гребнистой крокодилу. Гребенястий крокодил вважається одним з найбільших хижаків на планеті. Самці цього виду досягають семи метрів в довжину і можуть важити до двох тонн. Вони зустрічаються на східних берегах Індії, у багатьох країнах Південно-Східної Азії, в Папуа – Новій Гвінеї і на півночі Австралії.

Шосте місце в нашому топі найбільш небезпечних тварин планети займає акула-бик. Мабуть, її не просто так можна назвати найнебезпечнішою акулою в світі.

На п’ятому місці білий ведмідь. Незважаючи на те, що він такий весь нешкідливий і виглядає як плюшевий, в ньому криється серйозна небезпека.

Четверте місце займає Чорна мамба. Чорна мамба – найбільш поширена в Південно-Африканській Республіці отруйна змія.

Медоед відкриває трійку найнебезпечніших тварин. Хоча візуально він дуже милий і забавний, але насправді – хижак, який не боїться ні великих тварин, ні самих отруйних змій.

На другому місці в нашому рейтингу комодський дракон або як його ще називають – варан. Варани живуть на деяких індонезійських островах, прямо по сусідству з місцевими жителями – а саме на островах Комодо, Рінка, Джилі Мотанг, Флорес, Падар.

Першого місця ви будете точно здивовані. Найбільшу небезпеку для людини представляють … комахи. Так, саме вони – маленькі комарі. Ці невеликі за розміром, але дзвінкі комахи є найбільшою загрозою для життя людини. Оскільки комарі часто є переносниками різних захворювань, щорічно через них гине близько 725 тис. Чоловік, хворих на малярію.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.