Медики назвали, як розпізнати діабет другого типу до смаку в роті: як знизити цукор в крові

Діабет другого типу - дуже підступна хвороба, так як тривалий час протікає безсимптомно.

Місяці і роки хворий на діабет другого типу може навіть не підозрювати про це. Лікарі вказали на одну ознаку діабету другого типу, до якого треба обов’язково поставитися уважно.

Ця ознака – поява металевого присмаку в роті. Підвищений рівень цукру в крові руйнівно діє на нервову систему і пошкоджує нервові закінчення. Ці патологічні процеси призводять до парагевзіі – порушення відчуття смаку.

Поява металевого присмаку в роті може бути викликано самими різними порушеннями в організмі. І виявити ці порушення може тільки лікар. Але треба знати, що присмак металу в роті може бути ознакою діабету другого типу і не зволікати з візитом в клініку.

Медики назвали спосіб знизити рівень цукру в крові – це здоровий спосіб життя, який складається з трьох компонентів.

Перший компонент здорового способу життя – правильне харчування. Необхідно виключити з раціону або хоча б звести до мінімуму швидкі вуглеводи, штучні добавки і консервовані продукти. Харчування має бути збалансованим за білками, жирами, вуглеводами з обов’язковим включенням овочів і фруктів.

Друге – треба відмовитися від шкідливих звичок, а саме – від куріння і вживання спиртного. Дуже важливо висипатися і уникати стресу. Хронічні стреси і депресії сприяють розвитку захворювання.

І третій вельми активний компонент боротьби з підвищеним рівнем цукру – фізична активність. Це і гімнастичні вправи в домашніх умовах, і щоденні прогулянки на свіжому повітрі, і посильна фізична робота. При фізичної активності знижується цукор крові, так як в м’язах витрачається глюкоза. Активний спосіб життя також підвищує стресостійкість організму.

Всі три чинники здорового способу життя призводять до нормалізації ваги. А саме нормалізацію ваги медики назвали найдешевшим способом зниження рівня цукру в крові.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.