Як виглядав туалет і лазня в гаремі Хюррем Султан?

Серіал "Пишне століття" турецького виробництва - один з найбільш вдалих історичних серіалів.

Однак розкриває він не тільки реальні факти про існування Османської імперії, а ще й показує деякі побутові аспекти, про які раніше не говорили.

Наприклад, в серіалі дуже детально показані взаємини різних представників сімейства Султана Пишного, пристрій гарем, а також нерівність різних верств населення.

Ось на гаремі зупинимося детальніше.

Гарем – закрита і охороняється житлова частина палацу або будинку, в якій жили дружини мусульман. Відвідування гарем дозволено тільки господареві і його близьким родичам. Жінки при гаремі називалися Хурам.

У серіалі “Пишне століття” в гаремі жили наложниці Султана. Незважаючи на те, що вони були за статусом нижче, ніж його законне подружжя або кревні представники родини, умови у них були нормальні – харчування, комфортні загальні покої (щось типу турецького хостелу того часу), дозвілля і розвага. А перед відвідуванням Султана наложницю обов’язково “намивали до блиску”.

Її водили в лазню – так званий хамам. Це велика кімната, де прислуга допомагає жінці помитися. Багатьом цікаво, як же виглядав хамам і туалет того часу.

Представляємо вашій увазі кімнати, в яких наложниці султана здійснювали гігієнічні процедури.

Хамам Хюррем Султан з палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан з палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан з палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан з палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан з палацу Сулеймана
Хамам Хюррем Султан з палацу Сулеймана
Туалет Хюррем Султан з палацу Сулеймана
Туалет Хюррем Султан з палацу Сулеймана

Як ви думаєте, чи комфортно їм там було?

Популярне

Схожі статті

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.