Як оформити пенсію в Україні без документів про зарплату? Покрокова інструкція

Кожен раз, коли громадянину потрібно оформити якусь соціальну виплату, виникає потреба збирати безліч довідок і документів.

Однак в сучасному суспільстві бюрократичних моментів намагаються уникати, тому багато довідок і виписки можна отримати не виходячи з дому. У нашій статті ми розповімо про процес оформлення пенсії без наявності довідки про зарплату. Детальна інструкція допоможе вам і багатьом вашим друзям заощадити час і власні нерви.

Оформлення пенсії без документів про зарплату в Україні в 2021 році

Один з найважливіших документів для того, щоб громадянин міг претендувати на пенсію від держави – довідка про заробітну плату, яка нараховувалася за окремо взятий період. Саме на підставі цієї довідки розраховується майбутній розмір пенсійної соціальної виплати.

Бувають різні труднощі з отриманням цього документа. Наприклад, компанія, в якій ви працювали, більше не функціонує, або ви втратили документ.

На порталі “Безкоштовної правову допомогу ” розповіли, що потрібно зробити, щоб оформити пенсію без довідки.

Як підвищаться пенсії?
пенсіонери

Є два варіанти розвитку подій. Якщо мова йде про страховий стаж, який ви придбали до початку 2004 року, то за період з 1 січня 1998 року беруть дані з бази Державного реєстру фізосіб-платників податків та Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Якщо підприємство не працює, але є правонаступник, то можна знайти контакти через Єдиний державний реєстр юридичних осіб. Компанія-правонаступник зобов’язана видати довідку про нарахування по зарплаті або довідку про те, що дані були загублені (ліквідовані).

Пенсіонери в Україні
Пенсіонери в Україні

Зверніть увагу, що довідку можна отримати тільки з тієї роботи і за той період, де і коли ви були офіційно працевлаштовані і за вас платив податок ваш роботодавець.

Популярне

Схожі статті

Курячу грудку готую по-новому: соковите куряче філе, запечене в пергаменті. Мій ходовий рецепт. Ділюсь

Що може бути смачніше, ніж запечена куряча грудка на обід або вечерю? Як приготувати фаршировану курятину в пергаменті – читайте в нашому матеріалі.

Ймовірний бойфренд Ірини Горової молодший за її доньку: як виглядає хлопець, який нарешті замінив Потапа

Останнім часом поширюються чутки щодо Ірини Горової. Подейкують, що колишня дружина Потапа знайшла собі нове кохання. Бойфренд продюсерки начебто на 20 років молодший.

На святковий стіл готую швидку закуску: змішую 3 інгредієнти та складаю у тарталетки – гості нахвалюють

Якщо треба приготувати швидку й недорогу закуску нашвидкуруч, спробуйте поєднати моркву з сиром. Сир можете брати будь-який – твердий, плавлений або підкопчений.