Соняшникова олія різко дешевшає: коли чекати зміни цінників

Нещодавно вартість соняшникової олії різко збільшилася, що не на жарт обурило українців. Однак зараз цінник вирішили трохи опустити.

Існує соняшникову олію так званих “соціальних ” сортів. Це здешевлене масло, проте за якістю воно нічим не відрізняється від іншого. Як повідомляє Міністерство економіки, таке соціальне масло повинно впасти в ціні вже до кінця серпня.

Відомо, що в липні світові тенденції ринку продовольчих змінилися в бік спаду цінників. Зокрема, цінник на масло знизився на десять відсотків. Тоді ж і стабілізувалася вартість масла, і припинилося зростання на нього. Потім, вже до тринадцятого серпня на світовому ринку вартість соняшникової олії впала на 1,3%, що з затримкою в два тижні спричинить падіння цінників і на українському ринку.

Ціна соняшникової олії в Україні
Ціна соняшникової олії в Україні

Також, за даними Держстату, до кінця серпня трохи зменшиться вартість “молочки “.

Також відзначимо, що раніше Міністерство економіки прогнозувало, що на “борщовий набір ” впаде ціна. Крім того, у вересні вартість молочної продукції, м’яса та молока впаде приблизно на 5-6%.

Крім того, для деяких категорій пенсіонерів з жовтня зросте пенсія. Зокрема, з 1 жовтня отримувати більше на 400 гривень будуть ті пенсіонери, яким від 75 до 80 років. З 1 грудня 2021 року також ще очікується підняття мінімальної пенсії на 84 гривні.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.