Правила королівської сім’я, які порушила принцеса Діана

Діану називають справжнім революціонером у британської монархії. Вона принесла в королівську сім'ю свої правила і статути. Але і часом порушувала давно вкорінені традиції.

Дружина принца Чарльза, Діана Спенсер, також відома як Леді Ді, відмінно підходила на роль принцеси. За статистичними опитуваннями британців, вона зайняла 3 місце в рейтингу найвпливовіших персон країни. Це й не дивно, адже своїми вчинками і характером вона затьмарювала всіх інших представників королівської сім’ї. Вона показала усьому світу, що навіть аристократ може бути звичайною людиною, як і всі інші, а не знаменитістю з іншого всесвіту. Як же їй це вдалося?

1. Вона сама вибирала кільце для заручин

Свадьба Леди Ди и принца Чарльза
Весілля Леді Ді та принца Чарльза

За традицією, всі кільця для заручин королівська сім’я замовляла у знаменитих ювелірів. До того ж, іноді замість дорогоцінних каменів, використовували сімейні реліквії. Але Діана вчинила інакше — вона просто вибрала їй кільце, яке їй найбільше сподобалося, в каталозі.

Воно ані трохи не поступалося за своєю красою і вишуканістю іншим, але було при цьому далеко не найдорожчим. Прикраса перейшла у спадок і зараз також в якості обручки його носить герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон, дружина принца Вільяма.

2. Вона стала першою жінкою в королівській родині, яка народила поза стінами палацу

Слева: Диана и Чарльз; справа: Кейт и Уильям
Зліва: Діана і Чарльз; справа: Кейт і Вільям

Так склалася традиція, що всі королівські представники Великої Британії народжували своїх спадкоємців у стінах рідного дому. Тут спеціально були створені всі умови для появи дитини на світ.

Діана була першою, хто народив обох дітей в клініці. Пізніше приклад свекрухи взяла герцогиня Кетрін, яка народила трьох дітей в тій же лікарні, що і Леді Ді.

3. Діана експериментувала з образами

Знаменитые образы Леди Ди
Знамениті образи Леді Ді

Для королівської сім’ї характерний досить строгий дрес-код. Але Діана любила порушити і його, навіть на офіційних заходах.

Вона не боялася експериментувати: наприклад, одного разу вона одягла намисто як тіару. Леді Ді стала першою жінкою в королівській родині, яка одягла штани на офіційний захід.

Одним з улюблених кольорів принцеси був чорний, вона обожнювала образи в стилі total black. І це не дивлячись на те, що королівська сім’я використовує одяг цього кольору тільки в траур.

Одним словом, принцеса Діана стала справжнім модним революціонером в палаці, і не дарма: крім королівського, вона по праву носила і титул ікони стилю.

4. Діана була не по-королівськи відкрита з людьми

Принцесса Диана во время общения с британцами
Принцеса Діана під час спілкування з британцями

Діана всіляко займалася благодійністю і намагалася підтримувати простих британців. Вона відвідувала госпіталі, займалася гуманітарною роботою і проводила всілякі благодійні акції. Англійці називали її “королевою людських сердець”, адже робила це все Діана з особливою щирістю і відкритістю.

Вона обіймала ВІЛ-інфікованих, коли навколо ще було безліч страхів щодо безпеки такого вчинку, відвідувала хворих в лепрозорії, боролася за заборону протипіхотних мін і виїжджала на заміновані поля, допомагала бездомним і людям похилого віку. Діана швидко затьмарила принца Чарльза, люди любили її, вона стала справжнім символом покоління, іконою. Безумовно, вона володіла справжнім даром до співчуття: ніколи ще королівські особи не були настільки близькі, настільки зрозумілі простим смертним.

 

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.