У Чорнобилі з’явилася нутрія: фото із зони відчуження

Після чорнобильської катастрофи і екологічної ситуації в цій зоні, дуже багато тварин там вимерло.

Однак нещодавно в радіаційно-екологічному біосферному заповіднику повідомили, що в зоні відчуження помітили нутрію. Як вона там опинилася?

В цілому, на території України нутрії не живуть. Їх лише завозять в промислових цілях для того, щоб вирощувати, а потім робити хутряні вироби.

У коментарі 24 каналу Чорнобильський заповідник розповів про можливості життя нутрії в наших краях.

“Їй (нутрії, – прим.ред) буде важко пережити зиму, особливо таку холодну, як торішня. Бо тварина не вміє, як бобер, будувати житло і погано орієнтується під льодом. А заповідна територія для всіх тварин, як магніт ” ,

– розповіли журналістам у заповіднику.

Також прес-служба Чорнобильської радіаційної зони опублікувала фотографії звірка, якого помітили у них.

У Чорнобильській зоні з'явилася нутрія
У Чорнобильській зоні з’явилася нутрія

У заповідник припускають – нутрія могла втекти від людей, які тримали в приватному порядку або для розведення.

Проте фахівці не виключають інформацію про те, що в заповідній зоні може існувати невелика популяція цих гризунів. У всякому разі, тепер до них більш ретельно будуть придивлятися.

Відзначимо, що після Чорнобильської катастрофи двадцятого століття величезна зона стала нежитловий. Звідти поїхали як люди, так і тварини. Природа довгі роки відновлювалася, і зараз привертає до себе диких тварин, так як там немає людей.

Незважаючи на те, що вже минуло кілька десятків років з моменту аварії, досі зону навколо Прип’яті все одно не вважають “чистої ” і не дозволяють туди вільний в’їзд.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.