«Пригоди Електроніка» та інші діти-актори, які помножили славу на нуль

Зірки, які прославилися за дитячою роллю, але не збудували успішну кар'єру, коли виросли.

Знявшись у дитячому віці у кіно, діти-актори часто не продовжують свою акторську кар’єру. Подорослішавши, вони часто знаходять життєвий інтерес в інших професіях. А буває, ставши відомими артистами після першої ролі, вони хворіють на зіркову хворобу, закидають навчання, а їхні надії на зіркові ролі в майбутньому не виправдовуються.

“Пригоди Електроніка”

1979 року на екрани вийшов фільм «Пригоди Електроніка», у головних ролях якого знялися тринадцятирічні брати-близнюки Володимир та Юрій Торсуєви. Фільм мав шалений успіх і братам пророкували успішне кінематографічне майбутнє. Але після школи один із них закінчив юридичну академію, інший – Інститут країн Азії та Африки. Потім вони удвох займалися бізнесом, потім музикою. Знялися в одному фільмі, що нікому не запам’ятався. Загалом зірками екрану вони не стали.

“Королівство кривих дзеркал”

Не склалася творча доля у сестер-близнючок Ольги та Тетяни Юкіних, які у дев’ятирічному віці зіграли у фільмі «Королівство кривих дзеркал» головні ролі Олі та Яло. Фільм був визнаний найкращим дитячим фільмом у 1963 році. Сестри росли у неблагополучній сім’ї та сімейні обставини не дозволили їм продовжити навчання в акторській студії. Ольга та Тетяна знялися лише в одному фільмі-казці «Морозко» в епізодичних ролях. Їхні життя обірвалися одна за одною після 50 років не без впливу алкоголю.

“Пригоди Буратино”

Роль Мальвіни виявилася єдиною роллю у житті Тетяни Проценко. Цю роль восьмирічна дівчинка зіграла у фільмі «Пригоди Буратіно», який вийшов 1976 року. Згодом дівчина закінчила сценарно-кінознавчий факультет інституту кінематографії та працювала редактором.

«Мері Поппінс, до побачення»

Філіп Рукавишников, який у 9 років знявся в ролі Майкла Бенкса у фільмі «Мері Поппінс, до побачення» (1983), згодом закінчив Московський художній інститут імені Сурікова і став відомим скульптором. Анна Плісецька, яка зіграла у фільмі його сестру Джейн, стала, як і її тітка Майя Плісецька, балериною. Вона була солісткою Маріїнського театру.

“Гостя з майбутнього”

1984 року величезний фурор справив фільм «Гість із майбутнього». У головній ролі Аліси знялася дванадцятирічна Наталія Гусєва і вмить стала знаменитою. Але артисткою згодом дівчинка не стала. Їй завжди подобалися біологія та хімія, і дівчина стала біотехнологом. Олексій Фомкін, виконавець ролі Колі, другої головної ролі у фільмі, також став знаменитим. Він часто знімався у дитячому гумористичному журналі «Єралаш», знявся ще у кількох фільмах. Навчання Олексій Фомкін закинув, атестат після закінчення школи не отримав. У юнака з’явилися згубні звички. З Москви він змушений був переїхати до села, і у 26 років загинув під час пожежі.

«Злодій»

У фільмі «Злодій» (1997 рік) роль шестирічного хлопчика Сані зіграв Михайло Філіпчук. На «Дитячому Оскарі» Філіпчука було визнано найкращим актором в іноземному фільмі. Пізніше Мишко знявся у «Сироті Казанській» та ще у кількох фільмах, але актором не став. Він закінчив із відзнакою школу, потім Московський фізико-технічний інститут. Живе у Сан-Франциско, працює у комп’ютерній фірмі.

«Сестри»

Катерина Горіна у 8 років зіграла роль молодшої сестри у кримінальному фільмі Сергія Бодрова-молодшого «Сестри» (2001 рік). Робота була відзначена як найкращий акторський дует. Проте сама дівчина мріяла не про акторську кар’єру. Вона закінчила факультет івриту та арабської філології в Петербурзькому інституті юдаїки, пише оповідання та романи, хоча й знялася ще у кількох фільмах.

«Марья-искусница»

Сумна доля одного з найпопулярніших радянських дітей-акторів, актора із зовнішністю Віктора Перевалова, що запам’ятовується. Хлопчик із 7 років багато знімався. Став широко відомий після ролі Іванушки у дитячому фільмі «Марья-искусница». До своїх 18 років він зіграв безліч ролей у кіно. Його Колю Голікова у фільмі “Я вас любив”, подивившись фільм, забути неможливо. Через постійні зйомки юнакові ніколи не було вчитися. Подорослішавши, на жаль, Віктор уже не був такий затребуваний у кіно. Актор, який звик до популярності, змушений був працювати вантажником, водієм, покрівельником. Ще одну зіркову роль Перевалов зіграв незадовго до смерті. За роль сільського філософа Еклезіаста у фільмі «Графіті», що вийшов у 2006 році, актор отримав безліч нагород. Він помер у 61 рік від інфаркту.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.