Рецепт пирога з дитинства: просто пісочне тісто і ніжна сирна начинка. Легка домашня випічка

Згадати запах маминого сирного пирога, поринути в дитинство та опинитися за сімейним столом допоможе нескладний рецепт пісочного пирога з сирною начинкою

Щоб приготувати пісочне тісто, знадобляться такі інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – чайна ложка
  • Цукор – 50 г
  • Яйце
  • Дрібка солі

Щоб приготувати ніжну сирну начинку, потрібно взяти:

  • Сир – 200 г
  • Сметана жирна – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Яйце
  • Борошно – 2 столові ложки

Можна додати ягоди за смаком та сезоном.

Як приготувати пиріг з сирним начинкою

Для приготування тіста спочатку потрібно змішати усі сухі інгредієнти. Далі додати вершкове масло, попередньо розм’якшене. Виделкою або ложкою перемішайте масло з борошном, поки не вийде однорідна крихтоподібна маса. Додати яйце і ретельно перемішати тісто до однорідної маси. Швидко зібрати тісто в кульку і залишити в холодильнику на півгодини.

Тим часом приготувати форму для випічки, змастити її олією. Після півгодини потрібно дістати тісто з холодильника, покласти грудку у форму і ретельно розім’яти його руками по дну і бортам, щоб вийшло рівномірне заглиблення. Якщо використовуватиме ягоди заморожені, то попереднє розморожування не потрібне. Можна також використовувати в начинці родзинки або сухофрукти.

Пісочний пиріг
Пісочний пиріг з сирною начинкою перед випічкою

Як приготувати сирну начинку до пісочного пирога.

Щоб приготувати начинку необхідно змішати сир, сметану, яйце, цукор, перетерти все в однорідну масу. Потім додати борошно. Далі викладаємо ягоди на тісто, зверху заливаємо начинкою, можна присипати ягодами чи жимолістю. Ставимо в духовку на 180 °. За 30-40 хвилин пиріг буде готовий. Після приготування пиріг повинен охолонути, тоді він не кришитиметься, а начинка залишатиметься стабільною. Головне, не перестарайтеся з кількістю ягід, щоб пиріг не вийшов надто вологий. Настав час кликати рідних за стіл. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.