Якою буде зима в Україні: кліматологи опублікували новий прогноз на грудень-січень-лютий 2022-2023

Усі затамували подих в очікуванні "воєнної зими": кожен українець боїться замерзнути протягом трьох морозних місяців, а тому кліматологи поспішили опублікувати докладний прогноз погоди на грудень-січень-лютий

Низка політиків, чиновників і навіть президент України заявили: майбутня зима виявиться однією з найскладніших за часи незалежності й стане справжнім випробуванням для всіх українців. Ніхто не може передбачити опалювальних можливостей, а також того факту, чи постраждає критична інфраструктура через ворожі обстріли.

Після таких заяв, а також різкого зниження температури на вулиці, всіх цікавить питання – чи пощастить нам цього року з м’якою та теплою зимою?

Так, минула зима стала досить м’якою і лише у лютому ми були свідками сильних заморозків. Чи буде наступна зима 2022-2023 року такою ж чи ситуація кардинально зміниться – точно передбачити неможливо.

Однак кліматологи обіцяють плавну зиму без сильних морозів. Через глобальне потепління та активне забруднення навколишнього середовища клімат у Європі стрімко змінюється – на нашому континенті останніми роками спостерігаються виключно м’які та теплі зими.

Кліматологи опублікували детальний прогноз погоди на зиму 2022-2023
Кліматологи опублікували детальний прогноз погоди на зиму 2022-2023

Кліматолог Євгенія Засядько заявляє, що, враховуючи факт посухи по всій Європі, вона не вважає, що на нас чекає “люта” зима. Так, за словами спеціалістки, те, що у Франції висохла найбільша річка, а південна Європа страждає від пожеж, означає лише одне – глобальні зміни незворотні, а температура у всьому світі зростає з такою швидкістю, якої ще жодного разу не спостерігалося в історії планети Земля.

Фахівець зазначила, що ми вже спостерігаємо цей процес на свої очі: коливання показників на температурному стовпці не означають, що нам доведеться ходити в майці взимку, проте суттєве скорочення опадів та практично “весняна погода” у зимовий період свідчить про те, що України торкнулося глобальне потепління.

Якою буде зима 2022-2023

Ряд кліматологів поспішив заспокоїти українців – цієї зими ми не замерзнемо. Наступна зима швидше за все виявиться ще теплішою, ніж попередня. Про це розповіла фахівець Віра Балабух та зазначила, що останніми роками в Україні не спостерігалося суворих зим – цей сезон, за словами спеціалістки, не стане винятком.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.