Як заморозити свіжі помідори на зиму: ТОП-3 варіанти заморожування томатів без консервації

Взимку в магазинах продаються привізні томати без яскравого аромату і з сумнівним вмістом вітамінів. Щоб мати доступ до свіжих овочів в холодну пору року, можна заморозити помідори на зиму.

Для заморожування підходять тільки стиглі, цілі та не перезрілі томати без пошкоджень. Як заморозити свіжі помідори на зиму в домашніх умовах? Заготовлюйте їх різними способами – нарізаними, цілими або у вигляді пюре.

Способи заморожування помідорів на зиму без консервації

Найпростіший варіант заготовити томати – зробити це без нарізання. Як заморозити помідори цілими? Чисті та сухі овочі невеликого розміру покладіть у зручну форму так, щоб вони не торкалися один одного. Приберіть у морозильну камеру, а коли вони повністю заморозяться, то розкладіть їх у підходящу тару – контейнери або звичайні пакети.

Для додавання помідорів у піцу, салати, борщ або інші страви можна заморозити їх шматочками. Спочатку зріжте з чистих томатів зайві частини, розріжте їх на дольки або кубики, не знімаючи шкірку. Застеліть піднос пергаментним папером і розкладіть помідори в один шар з інтервалом, приберіть в морозилку. Через годину томати можна перекласти в більш зручну тару і поставити на зберігання до зими.

Як заморозити свіжі помідори в морозильній камері
Як заморозити свіжі помідори в морозильній камері

Ще можна заморозити помідори на зиму у вигляді пюре. Підійдуть томати будь-якого розміру, але важливо, щоб вони були соковитими. Помийте помідори, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку і перебийте їх у пюре до однорідного стану, розлийте по пакетикам, пляшкам або заморозьте томатне пюре у ємності для льоду.

Як заморозити помідори у вигляді пюре
Як заморозити помідори у вигляді пюре

Також його можна заморожувати в одній великій формі, підійдуть силіконові форми для випікання кексів, а якщо немає – використовуйте звичайні пластикові стаканчики. Все, що потрібно зробити, це розлити пюре по формочкам, поставити їх на рівну дошку і прибрати в морозильну камеру. Заморожені у такий спосіб помідори універсальні, з них можна приготувати заправку до борщу, соус для піци, підливу до м’яса.

Популярне

Схожі статті

Курячу грудку готую по-новому: соковите куряче філе, запечене в пергаменті. Мій ходовий рецепт. Ділюсь

Що може бути смачніше, ніж запечена куряча грудка на обід або вечерю? Як приготувати фаршировану курятину в пергаменті – читайте в нашому матеріалі.

Ймовірний бойфренд Ірини Горової молодший за її доньку: як виглядає хлопець, який нарешті замінив Потапа

Останнім часом поширюються чутки щодо Ірини Горової. Подейкують, що колишня дружина Потапа знайшла собі нове кохання. Бойфренд продюсерки начебто на 20 років молодший.

На святковий стіл готую швидку закуску: змішую 3 інгредієнти та складаю у тарталетки – гості нахвалюють

Якщо треба приготувати швидку й недорогу закуску нашвидкуруч, спробуйте поєднати моркву з сиром. Сир можете брати будь-який – твердий, плавлений або підкопчений.